Vieni no Pilsētas attīstības komitejas sēdes viesiem ceturtdien, 5.oktobrī, bija Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" pārstāves un mūziķi Renārs Kaupers un Goran Gora.

Četrotne – Kaupers, Goran Gora jeb Jānis Holšteins-Upmanis un Imanta Ziedoņa fonda "Viegli" pārstāves – vadītāja Dace Zariņa un Lāsma Pintere – bija ieradusies, lai pārliecinātu deputātus atbalstīt fonda "Viegli" apbalvojuma "Laiks Ziedonim" pasniegšanas ceremonijas norisi nākamā gada maijā "Lielajā dzintarā".

Līdz šim balvas "Laiks Ziedonim" piecās nominācijās pasniegtas jau četras reizes. Ceremonijas notikušas Rēzeknē, Jūrmalā, Rīgā un Cēsīs. "Tagad esam noskatījuši Liepāju," ar smaidu sejā paziņoja Kaupers.

Mūziķis arī pastāstīja, kā iepriekš notikušas ceremonijas – pieaicinot labākos režisorus, stundu un 40 minūtes garo apbalvošanu rādot televīzijas un radio tiešsaistē. Pēc balvas iedibinātāju sacītā, ceremonijas laikā arī varētu tikt demonstrēta neliela filmiņa par Liepāju, kas taptu sadarbībā ar Liepājas Universitātes jauno mediju programmas studentiem. Kaupers atzina, ka iztēlē jau redz filmas sižetu – mazu puiku, Emiļa Melngaiļa mūzikas vidusskolas audzēkni, kurš ar skrejriteni dodoties uz skolu izbraukā zināmus un arī pavisam nezināmus Liepājas stūrus un kaktus, lai noslēgumā pievienotos "laiks Ziedonim" himnas "Gods Dievam augstībā" izpildītāju korim "Lielajā dzintarā". Šajā korī un orķestrī būtu iesaistīti visi muzikāli aktīvie liepājnieki un ne tikai – bungu partiju ar basketbola bumbām varētu izpildīt sportisti ar pašu Porziņģi priekšgalā.

Visi septiņi komitejas deputāti bija vienisprāt, ka šis sarīkojums ir vērtīgs, un konceptuāli atbalstāms.

Vicemērs Atis Deksnis to raksturoja ar vārdiem "jauki un fantastiski", solot aicināt uz sadarbību gan sportistus, gan mūziķus. Arī komitejas vadītājs Vilnis Vitkovskis šo sarīkojumu novērtēja kā valsts jubilejas gada cienīgu un garīgo atmodu veicinošu. Domes priekšsēdētājs rezumēja, ka "konceptuālu atbalstu varētu dot".

Ceremonijas un ar to saistīto izdevumu finansēšanai balvas organizētāji lūdza 20 000 eiro. Par konkrēto atbalstu vēl tiks lemts, gatavojot nākamā gada budžetu.

Uzziņa
Imanta Ziedoņa fonds "Viegli" apbalvojumu "Laiks Ziedonim" izveidojis 2014. gadā, lai iedvesmotu, novērtētu un cildinātu jaunradi, kā arī dzejniekam Imantam Ziedonim svarīgās vērtības – izcilību, degsmi, sūtību, stāju, veiksmi un savpatību. Tā ir iespēja ikvienam pamanīt un izcelt kādu savu novadnieku, darba devēju, kolēģi vai aktīvu jaunieti.

Apbalvojums tiek pasniegts piecās nominācijās. Laureātus atbalsta mecenāti Boriss un Ināra Teterevi, nodrošinot katras nominācijas laureātam naudas balvu 3 000 eiro apmērā.