Sācies Gada balvas “Kilograms kultūras" pēdējā ceturkšņa balsojums par spilgtākajiem kultūras notikumiem 2014.gada 4.ceturksnī, tostarp par Liepājas teātra iestudējumu "1984".

Par izvirzītajām nominācijām var balsot Latvijas sabiedrisko mediju vienotajā portālā www.lsm.lv. Balsojuma uzvarētāji piedalīsies balvas "Kilograms kultūras 2014" gada balsojumā.

Balvas kandidātu izvirzīšanas un vērtēšanas sistēmu izveidojuši Latvijas Televīzijas un Latvijas Radio žurnālisti. Katru ceturksni tiek izvirzīti balvas pretendenti nominācijās, kuru skaits atkarīgs no kultūras notikumiem: maksimālais skaits – septiņas nominācijas, katrā no tām izvirzīti ne vairāk kā trīs notikumi.

Vienā no septiņām nominācijām – Teātra māksla – uz "Kilogramu kultūras" pretendē arī Roberta Aika un Dankana Makmillana Dž.Orvela romāna “1984" dramatizējums Liepājas teātrī (režisore Laura Groza-Ķibere).

Skatītāji katrā nominācijā var balsot par vienu kandidātu ne biežāk kā vienu reizi dienā, uzrādot savu e-pasta adresi.

Balsojums noslēgsies 18. janvāra pusnaktī. Savukārt, no 20. janvāra līdz 8. februārim notiks lielais gada balsojums, kurā tiks noskaidroti gan galveno nomināciju līderi (mūzika, kino, teātris, māksla, literatūra), gan īpašo nomināciju – Gada kultūras notikums un Gada pārsteigums – uzvarētāji.