Koncertzāles "Lielais dzintars" uzdevums ir piedalīties starptautiskos procesos, lai tā kļūtu par stabilu pieturvietu Eiropas kultūras kartē, intervijā "Rietumu radio" sacīja koncertzāles vadītājs Timurs Tomsons.

Koncertzāle koncentrējas uz "Lielā dzintara" un Liepājas vārda stabilizēšanu pasaules kultūras kartē, aicinot uzstāties pasaules līmeņa mūziķus. Par lielāko šādu pasākumu Tomsons uzskata Andra Nelsona un Lepcigas "Gewandhaus" orķestra koncertu pērn.

"Padomju armijai atstājot Liepāju, neviens nevarēja iedomāties, ka šeit reiz koncertēs pasaules augstākā līmeņa orķestris un diriģents," sacīja Tomsons.

Viņš pauda viedokli, ka "Lielais dzintars" reģionālā līmenī ir labi pazīstams, un tas ir nostiprinājies kā viena no lielākajām kultūras institūcijām Latvijā.

Koncertzāles stratēģija paredz ne tikai vest uz Liepāju starptautiski atzītus māksliniekus, bet arī piedalīties starptautiskos kultūras procesos, lai "Lielais dzintars" kļūtu par stabilu vērtību Eiropas kultūras kartē, sacīja Tomsons.

Kā piemēru viņš nosauca Ziemeļeiropas festivālu rīkotāju tikšanos, kas Liepājā norisināsies šogad.

"Tas demonstrē to, ka "Lielais dzintars" ir nonācis starptautiskajā apritē," viņš piebilda.

Plānojot programmu, koncentrējamies uz plaša ģeogrāfiskā loka aptveršanu. Piemēram, šogad uzstāsies mākslinieki no Irānas, Gambijas, Izraēlas, sacīja koncertzāles vadītājs.

"Mākslinieki, plānojot maršrutus, ieskatās, vai Liepāja nevar būt pieturas punkts viņu starptautiskajā tūrē," piebilda Tomsons.

Taujāts par mērķauditoriju, Tomsons atklāja, ka aptuveni 70% apmeklētāju ir no Liepājas un Kurzemes reģiona. Pārējie nāk no citām Latvijas pilsētām, taču daudz ir arī lietuviešu, un tas ir liels Liepājas simfoniskā orķestra galvenā diriģenta Gintara Rinkēviča nopelns.

"Iebrauc arī krievi, vācieši un skandināvi, tomēr lietuviešu valodu mēs dzirdam visbiežāk," sacīja Tomsons.