Mēneša pēdējā piektdienā, 27.janvārī pulksten 18 Tējas istabā, Fr. Brīvzemnieka ielā 28, uz sarunu par literatūru, par dzeju, par dzīvi aicina Andra Manfelde.

Dzejniece Andra Manfelde tikko laidusi klajā grāmatu „Ceļojums uz mēnesi. Visbija – Ventspils – Visbija”. Grāmata ir liriski dokumentāls stāsts par laiku, kuru Andra Manfelde pavadīja Zviedrijā, Visbijā. Tajā notikumu un izjūtu apraksti organiski savijas ar dzejas rindām, kuras iedvesmojusi Visbija.

“Reizēm cilvēki man mēdz teikt: “Kas jūs no mēness nokritusi, vai…” Tāpēc mana pēdējā grāmata “Ceļojums uz mēnesi” tikpat labi varētu saukties “Ceļojums no Mēness”. Par to, ka neparasti skaistais ir tepat, ar roku aizsniedzams, rakstīts grāmatā “Ceļojums uz mēnesi. Visbija – Ventspils – Visbija.”. Nu jau mēnesi dzīvoju netālu no Jūras katedrāles. Palūkojoties šinī betonmāju ainavā ar zelta kupolu vidū, man tā vien liekas, ka baznīca gluži kā tāda cēlmetāla terīne nolidojusi no debesmannas mākoņiem. Priecāšos “Tējas istabā” satikties ar liepājniekiem, jo nu jau mēnesi man gribas katram pretimnācējam sacīt: “Ziniet, es jau arī šeit dzīvoju… Nu un kā te pie jums ir?”

Šodien, kad kārtējo reizi biju nomaldījusies, manu galvu pārlidoja trīs gulbji. Gluži kā no sniega taisīti. Arī te, Liepājā, droši vien iet tikpat brīnumaini kā Visbijā. Par to arī parunāsim. Vēl par manu labāko grāmatu “Zemnīcas bērni” un nākamajām grāmatām," teic dzejniece, nu jau liepājniece.