4.aprīlī pulksten 13, Graudu ielas koncertzālē koncertlekciju cikla „Mūzikas lielvalstis” ietvaros Liepājas Simfoniskais orķestris atskaņos interesantus amerikāņu mūzikas paraugus.

Šis būs pēdējais koncerts no īpaši bērniem un jauniešiem veltītā koncertcikla „Mūzikas lielvalstis”. Ja pagājušajos koncertos dzirdējām spilgtus mūzikas fragmentus no tādām mūzikas lielvalstīm kā Vācija, Austrija, Krievija un Francija, tad šajā pēdējā koncertlekcijā būs iespēja dzirdēt saistošāko no plašā Amerikas mūzikas klāsta.

Tās būs gan dažādas populāras dziesmas un melodijas – „Hello, Dolly!”, „Over the Rainbow”, „Singing in the Rain”, „New York, New York” u.c. – no pasaulē pazīstamām animācijas un mākslas filmām, kā arī mūzikliem, gan amerikāņu maršs, baletu mūzika un džeza standarti.

„Lai gan nepilnas 40 minūtes ilgstošās koncertlekcijas paredzētas bērniem un jauniešiem, interesanti ir arī jebkura cita vecuma klausītājiem – gan ar klasisko mūziku mazpazīstamiem, gan tai ļoti tuvu stāvošiem, tāpēc uz koncertlekciju 4.aprīlī mēs aicinām arī mammas, tētus un vecvecākus – jebkuru simfoniskās mūzikas iepazīt gribētāju un cienītāju”, aicina Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis.

Koncertcikla forma ir atvērta un interaktīva – tie ir stāsti par simfonisko mūziku. Ar bagātīgu vizuālo materiālu un saistošu stāstījumu koncertlekciju vadīs un arī diriģēs pieredzējušais mūzikas pedagogs, ilggadējs Liepājas Simfoniskā orķestra koka pūšamo instrumentu grupas koncertmeistars un Emiļa Melngaiļa Liepājas Mūzikas vidusskolas orķestra vadītājs Dzintars Jurgelaitis.

Pirms došanās uz koncertu ir vērts ieskatīties Liepājas Simfoniskā orķestra mājas lapā, īpaši šim koncertlekciju ciklam sagatavotā sadaļā www.lso.lv/skolu-koncerti. Tas palīdzēs gan iepazīties ar programmu, gan sagatavoties gaidāmajam koncertam, kā arī uzzināt daudz interesanta, kas saistīts ar šo mūziku.

Biļešu cena par koncertlekciju ir simboliska – vien Ls 0.50.

Biļetes var iegādāties uz vietas īsi pirms koncerta.