Piektdienas vakarā jau ceturto reizi tika pasniegtas Liepājas Kultūras balvas, kuras piešķir, lai novērtētu ievērojamākos kultūras notikumus, kuri veicinājuši Liepājas atpazīstamību.

Svinīgajā ceremonijā Liepājas Mākslas un dizaina vidusskolas zālē Kultūras balvas saņēma Emiļa Melngaiļa mūzikas vidusskolas meiteņu koris un diriģentas Andris Kontauts par uzvaru pasaules koru čempionātā (plus 850 eiro), žurnāla "Creative Coast" komanda par radošo industriju apzināšanu un dokumentēšanu (plus 850 eiro), filmu "Kosmopolītiskā Liepāja" un "Glābēji" veidotāji (1000 eiro) un aktieris Egons Dombrovskis par lomu izrādē "1984" un daiļradi kopumā (1500 eiro).

Pateicības saņēma "Gaismiņas", Bērnu un jaunatnes centrs, Liepājas Tautas Mākslas un Kultūras centra jauniešu un bērnu teātra studija, TDA "Rucavietis", koris "Atbalss" (Ilze Valce), Kristīne Finka, Liepājas teātris par izrādes "Stavangera" panākumiem starptautiskos festivālos, Liepājas Simfoniskais orķestris par sekmīgiem pašmāju un starptautiskiem projektiem, kori "INTIS" un "Laiks (diriģenti Valce un Balode), muzejam par interaktīvo Dienvidkurzemes etnogrāfijas ekspozīciju.

Svinīgā pasākuma scenārija autors un vadītājs bija Kultūras pārvaldes kultūras projektu vadītājs Ainars Ronis, bet publiku ar gaumīgiem priekšnesumiem izklaidēja aktrise, liepājniece Karīna Tatarinova kopā ar diviem virtuoziem Rīgas mūziķiem Mareku Auziņu un Artūru Noviku.

Kā iepriekš informēja Kultūras pārvaldes attīstības projektu vadītāja Agita Auza, pārvalde balvai bija saņēmusi 21 pieteikumu. Kultūras balvas pretendentu saraksts apliecina kultūras notikumiem bagātu aizvadīto gadu. "Kultūras balvai 2014" izvirzītas gan radošas apvienības, gan individuālas personības, kas veicinājuši Liepājas kultūras dzīves nerimtību un atpazīstamību pasaules mērogā.

Iesniegtos pieteikumus izvērtēja kompetenta komisija 17. februārī Rīgā notiekošajā "Liepājas Kultūras balva 2014" komisijas sēdē. Vērtēšanas komisijas priekšsēdētājs bija Vilnis Vitkovskis, Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieks izglītības, kultūras un sporta jautājumos. Tāpat komisijas sastāvā bija Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens, Liepājas Universitātes senāta priekšsēdētāja un Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes dekāne Zanda Gūtmane, Latvijas Radio 3 Klasika programmu vadītāja un muzikoloģe Ilze Medne, laikraksta "Diena" žurnālists un teātra kritiķis Atis Rozentāls, Latvijas Radošo savienību padomes ģenerālsekretārs Haralds Matulis un Liepājas teātra aktrise un "Liepājas Kultūras balva 2013" laureāte Agnese Jēkabsone.