Liepājas domes Kultūras pārvaldē kopš 7.oktobra strādā jauns projektu vadītājs, ir arī jauns starptautisko sakaru un kultūrpolitikas projektu vadītājs.

Pēdējo mēnešu laikā no pārvaldes aizgājušās vadītājas Leldes Vīksnas un divu projektu vadītāju – Valda Skujiņa un Maijas Kalniņas – aiziešanas, pārvaldes štats pēdējo divu nedēļu laikā papildinājis arī ar jauniem kadriem.

Kā portālu informēja pārvaldes vadītāja pienākumu izpildītājs Juris Jirgens, no 27.septembra ir aizpildīta starptautisko sakaru un kultūrpolitikas projektu vadītāja vakance, kas bija brīva kopš aizvadītās vasaras.

Šajā amatā pārvaldē tagad strādā Atis Egliņš-Eglītis, kurš iepriekš bija Liepājas universitātes Projektu daļas vadītājs.

Patlaban Egliņš-Eglītis esot nodarbināts ar 16 000 eiro liela finansējuma piesaisti no Norvēģijas finanšu instrumenta Liepājas muzeja žoga un ēkas zelmeņu remontam, kā arī kultūras darbinieku apmaiņas projektam.

No 7.oktobra par Kultūras pārvaldes štata darbinieku – projektu vadītāju – darbā pieņemts arī Ainars Ronis.

Ronis Liepājas universitātē apguvis kultūras menedžera programmu, un līdz šim strādājis Tautas mākslas un kultūras centrā līdzīgā amatā.

Tomēr Kultūras pārvalde joprojām ir bez vadītāja, jo kādreizējais pārvaldes vadītājas vietnieks Juris Jirgens ir tikai „vadītāja pienākumu izpildītājs”.

Vai šajā ziņā arī paredzētas kādas izmaiņas, Jirgens atturējās spriest: „Tas nav manas kompetences jautājums...”

Viņa uzdevums šobrīd esot izstrādāt 2014.gada kultūras budžeta projektu un nākamā gada pasākumu norises plānu.