Filoloģijas maģistre, Rietumungārijas Universitātes lektore Lāsma Ģibiete jaunākajā "Latvija Amerikā" numurā publicējusi rakstu par topošo "Liepājnieku enciklopēdiju".

Lai gan laikraksta jaunākais numurs datēts ar 3. martu, tātad klajā nāks sestdien, faktiski tas jau ir iespiests. Laikraksta 11. lappusē publicēts Lāsmas Ģibeties sagatavotais materiāls par topošo "Liepājnieku enciklopēdiju", kurā izteikts arī lūgums atsaukties cilvēkiem, kuri varētu sniegt ziņas par virkni liepājnieku, kuri Otrā pasaules kara laikā devās trimdā, un par kuriem grāmatas veidotājiem trūkst informācijas.

Šo pašu materiālu autorei apsolījies tuvākajā laikā publicēt arī cits trimdas izdevums – "Austrālijas Latvietis".

Kā jau rakstījām, grāmatas izdošanu finansiāli atbalstījis uzņēmējs Kirovs Lipmans.

Patlaban tiek pieslīpēti jau uzrakstītie teksti un papildināts enciklopēdijā iekļauto personu loks. Enciklopēdija 500 eksemplāru metienā varētu nākt klajā maija sākumā.

Tās inicators un galenais autors ir Viljars Tooms, kuram slimība neļāva to pabeigt. Tad Tooma dzīvesbiedre Zigrīda grāmatas tapšanā iesaistīja virkni ekspertu, kas darbu turpināja.

Jau iepriekš Tooma atzina, ka "Liepājnieku enciklopēdija” ir grāmata, „kas nekad nebūs gatava”. Gan tāpēc, ka nav iespējams 400 lappusēs iekļaut visus liepājniekus, gan informācijas trūkuma dēļ, jo ne visi uzrunātie atsaukušies, bet par citiem nav izdevies savākt ziņas.

"Šī ir pēdējā izdevība atsaukties tiem, kurus esmu uzrunājusi iepriekš, jo līdz marta beigām vēl iespēja papildināt tekstus,” aicina Tooma.