Gan režisors Dž.Dž.Džilindžers, gan viņa pašreizējā dzīvesbiedre Inga Grencberga Liepājas teātra vadītājam pārmet iestudējuma "Kleo-kleo-kleo-patra" nepamatotu norakstīšanu.

"Mana izrāde, komēdija "Kleo-Kleo-Kleo-Patra" Liepājas teātrī tika izrādīta sešas reizes pilnās skatītāju zālēs. Pēdējo reizi tā bija skatāma šī gada 14.februārī. Kāpēc? Kāpēc, neskatoties uz skatītāju interesi un teātra kases finansiāliem apsvērumiem, izrāde vairs netiek izrādīta?" – Facebook.com izplatītajā paziņojumā jautā Dž.Dž.Džilindžers.

Režisors Liepājas teātra vadītājam Herbertam Laukšteinam arī pārmet "cenzūru" un melošanu sabiedrībai (izdevumā "Privātā Dzīve") par to, ka izrāde joprojām ir repertuārā.

Portāls irliepaja.lv lūdza teātra vadītāju viest skaidrību šajā jautājumā.

"Izrāde nav norakstīta, to var izdarīt tikai ar manu rīkojumu, bet šādu rīkojumu es neesmu parakstījis," irliepaja.lv skaidroja Laukšteins.

Teātra vadītājs arī norādīja, ka "nevienam svešam cilvēkam, tajā skaitā režisoram Džilindžeram, nav tiesību iejaukties Liepājas teātra repertuāra politikā, tā ir tikai mūsu darīšana".

"Liepājas teātris ir repertuāra teātris, un mums jāspēlē visi iestudējumi, piemēram, "Ragana" arī uz skatuves tiek vienreiz gadā," sacīja Laukšteins.

Pēc teātra vadītāja teiktā, Džilindžeram par iestudējumu ir samaksāts, un tagad tas ir Liepājas teātra īpašums, ar ko tas var darīt, ko uzskata par pareizu. Šajā sezonā izrāde tik tiešām vairs spēlēta netikšot, jo sezona beidzas, un "viss ir saplānots, notiek mēģinājuma process sezonas pēdējai pirmizrādei".