Šovasar "Lielais Dzintars" ienāk Liepājā ar mākslas forumu "Atklāj savu dzintaru!", kas norisināsies no 6. līdz 29.augustam, portālu informēja SIA "Lielais dzintars".

Mākslas foruma ietvaros liepājniekiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāta Indras Reinholdes kamerbaleta iestudējuma pasaules pirmizrāde, multimediāli kamermūzikas koncerti jaunatvērtajā Romas dārzā, izrāde "Pūt vējiņi!" Karostas vecajā manēžā, pazīstamas un vasarīgas džeza melodijas jauno liepājnieku izpildījumā, bet foruma noslēgumā – simforoka koncerts "Leģenda par dzintaru".

Visu augustu skatītājus priecēs pazīstamu un savā daiļradē spilgtu latviešu mākslinieku – Aigara Bikšes, Ērika Caunes, Gintera Krumholca, Daiņa Rudena – radīti mākslas objekti pilsētvidē.

Rudenī "Lielais dzintars" ienāk Liepājā ar koncertzāles atklāšanas svētkiem, kas tiks svinēti vairāk nekā divu mēnešu garumā. Tie sāksies ar pasākumiem Kamerzālē un uz Eksperimentālās skatuves oktobrī. Savukārt, 6. un 7.novembrī ar Liepājas Simfoniskā orķestra, starptautiski atzītu solistu un kora "Latvija" dalību tiks atklāta Lielā zāle.

 "Veidojot repertuāru "Lielā Dzintara" atklāšanas svētkiem, pirmkārt domāju par Liepājas mūziku un mūziķiem, par Liepājas kultūras lomu Latvijas un starptautiskajā vidē. "Lielais Dzintars" ir iecerēts kā visa Baltijas reģiona mūzikas dzīvi vienojošs elements, tādēļ solisti atklāšanas koncertā pārstāvēs visas mūsu tuvākās kaimiņzemes. Koncertzāle tapusi, pateicoties Latvijas dalībai Eiropas Savienībā, tādēļ atklāšanas koncertā skanēs Bēthovena 9.simfonija, kuru varam uzskatīt par apvienotās Eiropas muzikālo simbolu," – teic koncertzāles mākslinieciskās koncepcijas veidotājs Ints Dālderis.

Biļetes uz mākslas foruma "Atklāj savu dzintaru!" un koncertzāles atklāšanas pasākumiem pieejamas "Biļešu Paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv no 20.maija.

Plašāk ar koncertzāles atklāšanas programmu un mākslas foruma "Atklāj savu dzintaru!" pasākumiem SIA "Lielais dzintars" iepazīstinās ar trešdien, 20.maijā.