Trešdien, 10.aprīlī, pulksten 17 bibliotēkā "Vecliepājas Rūķis", Malkas ielā 4, atvērs Latvijas Rakstnieku savienības laikraksta "konTEKSTS" aprīļa numuru, kas veltīts liepājniekiem.

Gaidīts ir ikviens interesents, lai tiktos ar autoriem, galveno redaktori Sandru Ratnieci, kā arī iepazītos ar laikraksta "konTEKSTS" tekstiem, informē Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļas vadītāja Linda Zulmane.

"Pavasarīgs un divkāršs prieks", tā redaktora slejā raksta laikraksta galvenā redaktore Sandra Ratniece, un ne velti – aprīlī laikrakstam aprit divi gadi kopš pirmā numura laišanas klajā. Pateicoties Liepājas Kultūras pārvaldes finansiālam atbalstam, jubilejas mēnesī laikraksta slejās par Liepājas literāro procesu raksta literatūrzinātnieki Edgars Lāms un Anda Kuduma. Ir publicēti liepājnieku teksti – Guntas Šnipkes, Valentīna, Daces Pūres, Lauras Andersones dzeja un Janas Egles, Ērika Kūļa, Lāsmas Gaitnieces, Gunitas Lagzdiņas proza, Sandras Vensko eseja. Lasītāji arī varēs lasīt Lindas Zulmanes interviju ar dzejnieci Guntu Šnipki un sarunu ar rakstnieci Janu Egli.

Kritiķu vērtējums šoreiz ir gan par liepājnieku grāmatām – Lilija Berzinska reflektē par Sandras Vensko romānu "Adele" (izdevniecība "Dienas Grāmata") un Eva Mārtuža par Ainas Pāvulītes dzejas krājumu "Vecenīte" (izdevniecība "LiePA"), gan arī citiem oriģinālliteratūras un tulkotās literatūras izdevumiem – ne tikai pieaugušo, bet arī bērnu un jauniešu auditorijai domātām grāmatām.

Latvijas Rakstnieku savienības Liepājas nodaļa jau pērn vēlējās aktualizēt faktu, ka Liepājā ir vienīgā Rakstnieku Savienības nodaļa ārpus Rīgas, kas darbojas jau kopš 2007.gada, ka Liepāja ir vieta, kur tiek radīti literatūrā nozīmīgi darbi un publikācijas, satiekas radoši cilvēki. Aprīļa numurā var lasīt: "Liepāja – literatūras galvaspilsēta. Tā ir teikuši vairāki viesi, jau astoņus gadus Liepājā pasniedzot Egona Līva piemiņas balvu "Krasta ļaudis"". Iespējams, par Liepājas literātu un literatūrzinātnieku darbu ikdienas steigā ne visi liepājnieki un pilsētas viesi ir dzirdējuši, bet par to der atgādināt.

Tāpēc 10.aprīlis – liepājniekiem veltītā laikraksta "konTEKSTS" aprīļa numura atvēršana – ir lieliska iespēja liepājniekiem novērtēt savējos un pilsētas viesiem atklāt ko jaunu!