Pašvaldība ir panākusi vienošanos ar bijušo kultūras ministru Intu Dālderi un viņš no decembra ir Liepājas koncertzāles projekta vadītājs.

Tā "Rietumu Radio" informēja Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks (Liepājas partija), raksta LETA.

Decembra sākumā Liepājas pašvaldība parakstījusi līgumu par 6 miljonu latu Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) finansējuma piesaisti projekta "Liepājas daudzfunkcionālais centrs "Lielais Dzintars"" īstenošanai.

"Dālderis kā bijušais kultūras ministrs zina, kā šie jautājumi būtu kārtojami gan valdības, gan Kultūras ministrijas līmenī. Dālderis ir aktīvs menedžeris, un viņa klātbūtne pie šī projekta virzības ir liels ieguvums," sacīja Sesks.

Kā laikrakstam "Kurzemes Vārds" atzinis Dālderis, "ar koncertzāles būvniecību un iepirkumu nodarbosies dome, bet mans uzdevums būs būvniecības procesā sekot, lai mēs rezultātā saņemtu izcilu objektu. Centīšos darīt visu labāko". Dālderis turpinās pildīt arī premjera Valda Dombrovska (V) padomnieka pienākumus un Liepājā plāno pavadīt aptuveni pusi laika.

Dāldera alga par projekta vadītāja pienākumu pildīšanu būs 600 lati mēnesī.

Kā iepriekš izteicās Liepājas Simfoniskā orķestra direktors Uldis Lipskis, "Dāldera intelektuālais potenciāls mums būtu ļoti noderīgs un vajadzīgs. Esmu pārliecināts, ka pašvaldība nevarētu atrast labāku šī projekta virzītāju."

Runājot par iespējamo koncertzāles būvniecības sākumu, Sesks konkrētu termiņu neminēja, taču apliecināja, ka objekta nodošana ir plānota 2015.gadā. "Pēc tehniskā projekta pabeigšanas tiks izsludināts iepirkuma konkurss par būvniecības darbu veikšanu, pēc kura būs zināma precīza koncertzāles būvniecībai nepieciešamā summa. Visticamāk, ar pašlaik pieejamajiem līdzekļiem nepietiks un būs nepieciešami papildu līdzekļi, kurus mēs ceram iegūt gan no valdības, gan ES fondiem."

Jau ziņots, ka 1.decembrī ir parakstīts līgums par 6 miljonu latu ERAF finansējuma piesaisti projekta "Liepājas daudzfunkcionālais centrs "Lielais Dzintars"" īstenošanai. Līgums paredz arī papildu valsts dotācijas piesaisti gandrīz miljona latu apmērā.

Pašvaldībai jau tuvākajā laikā ir iespējas saņemt avansa maksājumu līdz 20% no ERAF piešķirtā finansējuma jeb 1,2 miljonus latu.

Līgums paredz, ka pašvaldībai ne vēlāk kā piecu mēnešu laikā pēc līguma parakstīšanas ir jāiesniedz CFLA Būvvaldes apstiprināta tehniskā projekta kopija. Savukārt 5 darba dienu laikā ir jāiesniedz projekta iepirkuma plāns, kā arī plānoto maksājumu grafiks.

"Giencke & Company" izstrādātā tehniskā projekta atkārtotu ekspertīzi veic arhitekta Ulda Vecvagara birojs "V projekts", un tās slēdziens gaidāms pēc aptuveni divām nedēļām.

Jau ziņots, ka Liepājas koncertzāles kopējās izmaksas lēstas ap 19,5 miljoniem latu. Ēkā paredzēts izvietot arī Liepājas mūzikas vidusskolu.

Liepājas koncertzāles jeb daudzfunkcionālā centra "Lielais dzintars" projektā līdz šim ieguldīti jau vairāk nekā 5 miljoni latu.