Sestdien, 2.jūnijā, pulksten 17 Kultūras namā "Wiktorija"  (Graudu 36/38) Liepājas Neatkarīgais teātris piedāvā savu otro pirmizrādi Aldo Nikolai "Taurenīt…Taurenīt…".

Kā informē Liepājas Neatkarīgā teātra valdes locekle Sinilga Ozoliņa, itāļu dramaturgs un rakstnieks Aldo Nikolai ievedīs pagājušā gadsimta 60-70 gadu Itālijā, vientuļas sievietes pasaulē, bet tik pat labi, tas varētu būt arī šodienā. Izrādē tiks runāts par to, cik skarbi ar mums var izrēķināties dzīves apstākļi un notikumi, un kādā veidā cilvēks varētu ar tiem sadzīvot, izdzīvot un būt ar sevi mierā.

Režisore Daina Kandevica stāsta: "Varbūt tiešām vienīgais veids, kā sevi noturēt virs ūdens, ir izveidot savu pasauli – krāšņu, viegli pozitīvu. Tādu, kurā gribētos darboties, dzīvot un baudīt šo dzīvi... Un vai kādam – pat vis tuvākajam cilvēkam, ir tiesības tādu pasauli sagraut un noārdīt, noliekot šo cilvēku skarbajā dzīves realitātē? Un vai šādā reālajā dzīvē šim cilvēkam vispār ir iespējams izdzīvot?".

Aktieru ansamblis, kas atveido galvenās lomas, nav liels, bet tā kā izrādē izmantoti dažādi inscenējuma paņēmieni, tad uz skatuves darbosies vairāki Liepājas Neatkarīgā teātra dalībnieki – apkārt Ivetai Treimanei un Normundam Karpičam riņķos Sinilga Ozoliņa, Gaida Mažaika, Gunta Liniņa, Paula Deiče, Linda Kirhnere, Ilze Mažaika u.c.

Režisora asistents – Ainars Krūms. Scenogrāfiju veidojis mākslinieks Andris Millers, kostīmus nokomplektējusi Maija Drāzniece, horeogrāfe – Zane Kugrēna, pie gaismu pults Dainis Roze, pie skaņu pults - Gundars Zvaigznītis. Dekorācijas darinājis Kaspars Plauks. Izrādes vadītāja – Gunta Liniņa.