Liepājas tautas dziesmu ansamblis "Voļņica" devies uz starptautisku dziesmu un deju festivālu Itālijā, kur vairāku dienu garumā piedalīsies konkursā un sniegs koncertus.

Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra tautas dziesmu ansamblis "Voļņica" piedalās 13. Starptautiskajā dziesmu un deju festivālā "Rimini Fest", kas no 31. jūlija līdz 4. augustam notiek Itālijas pilsētā Rimini, informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Linda Zajarska.

Festivāls ir prestižs kultūras notikums, kas pulcē solistus un ansambļus no 20 pasaules valstīm. Vairāku dienu garumā festivāla ietvaros norisinās arī konkurss, kuram konkursanti gatavojuši īpašu programmu, lai uzstātos starptautiskas žūrijas priekšā. Festivāla mērķis ir izgaismot jaunus talantus, veicināt multikulturālas sadraudzības starp dažādām pasaules valstīm un popularizēt tradicionālo kultūru.

Ansamblis "Voļņica" klausītājus priecē jau 28 gadus. Rūpes par ansambļa vadību kopš 2003 gada uzņēmusies Tatjana Beļikova. Ansambļa repertuārā ir gan latviešu, spāņu, vācu, krievu, baltkrievu, ukraiņu, gan čigānu un ebreju dziesmas. Kolektīvs regulāri sniedz dažādus tematiskus koncertus un savas pastāvēšanas laikā "Voļņica" piedalījusies daudzos konkursos un festivālos, kuros iegūti gan diplomi, gan godalgotas vietas, nopelnot atzinību ne tikai vietējā, bet arī starptautiskā mērogā.

Aicinājumu piedalīties festivālā Itālijā ansamblis saņēmis no Eiropas Folkloras festivālu asociācijas (European Association of Folklore Festivals), kur kolektīvs jau vairākus gadus ir oficiāls asociācijas biedrs. Festivāla dalībniekiem būs iespēja ne tikai uzstāties uz Rimini pilsētas labākajām skatuvēm starptautiskas žūrijas un publikas priekšā, bet arī izbaudīt vietējo viesmīlību, iepazīt pilsētas vēsturisko mantojumu, kā arī brīvajā laikā atpūsties pie skaistās Adrijas jūras.