Aktieris Leons Leščinskis un bijusī Liepājas teātra aktrise Dace Makovska devušies uz Bergenu, kur 19.aprīlī paredzēta viesizrāde vācu dramaturga Martina Valzera lugai "Kauja četrās sienās".

Arī izrādes režisore Kristīne Klētniece-Sika un kustību konsultante Madara Makovska ir bijušās liepājnieces, kas uzaugušas Liepājas teātrī.

Dace Makovska un Leons Leščinskis ir bijuši ilggadīgi skatuves partneri Liepājas teātrī, turklāt abi ir Oļģerta Krodera audzēkņi. Liepājas teātrī kopā piedzīvotas spīdošas lomas izrādēs "Kaija", "Nākamgad tai pašā laikā", "Haralds un Moda"  u.c.Dace Makovska pēc aiziešanas uz Rīgu piedalījusies dažādos projektos, kā arī vadījusi profesionālo aktieru atbalsta fondu, kas rūpējas par vientuļo pensionēto skatuves mākslinieku mūža nogali.

"Kauja četrās sienās ir luga par laulātu pāri, kas pavadījis kopā divdesmit piecus gadus. Bērni izauguši, ģimenes draugi ne vien šķīrušies, bet arī izraudzījušies citas otrās puses. Vārdu sakot, dzīve beidzot piespiedusi divus cilvēkus… sākt sarunāties un saprast, kas viņiem bijis vai ir, vai būs kopīgs. Kā parasti tādās situācijās, patiesība ir reizē traģiska un smieklīga: rūpīgi zem paklāja paslaucītie mazie laulības dzīves noslēpumi tumsā izauguši par īstiem monstriem. Bet vienlaikus šādas kaujas ļauj saskatīt, ka blakus ir dzīvs cilvēks,nevis ērta mēbele," tā izrāde raksturota biedrības "Latvisk Amatorteater i Bergen" mājaslapā.