Piektdien, 13.februārī, Liepājas teātrī paredzēta pirmizrāde E.T.A. Hofmaņa pasakai pieaugušajiem – "Zelta pods", ko iestudējis viesrežisors Jans Villems van den Boss.

E.T.A. Hofmanis ir viens no vācu literatūras ievērojamākajiem romantisma pārstāvjiem, kurš ieviesis pasaku noveles žanru. "Zelta pods" tiek uzlūkots par viņa labāko darbu. Kā visā Hofmaņa daiļradē, arī šajā darbā līdzās pastāv divas pasaules – reālā un mītiskā, nojaucot jebkādas robežas starp realitāti un fantāziju.

Kā informē Liepājas teātris, izrāde ir stāsts par studentu Anselmu, kurš, zaļo čūskiņu dziesmu savaldzināts, iemīlēsies daiļajā Serpentīnā, pat nenojaušot, kādas brīnumu un smieklu pilnas pasaules durvis pavērs šīs jūtas… Izrāde būs maģiskuma un fantāzijas elementu pilna, sola režisors. Iestudējums top kā savdabīgs dramatiskās izrādes un mūzikla mikslis – daļa no stāsta tiks izstāstīta, daļa izdziedāta.

"Zelta pods" ir pirmais režisora Jana Villema van den Bosa iestudējums Liepājas teātrī. Līdz šim režisors sadarbojies ar Dailes teātri, veidojot tādus iestudējumus kā "Vējiem līdzi", "Amadejs", "Slazdā" u.c.

 Studentu Anselmu iestudējumā atveidos Rolands Beķeris, pārējās lomās – Inese Kučinska, Egons Dombrovskis, Anete Berķe, Kaspars Kārkliņš, Ģirts Lukevics, Everita Pjata, Mārtiņš Kalita, Pēteris Lapiņš, Sigita Jevgļevska, Ilze Jura, Agnese Jēkabsone, Anda Albuže, Armands Kaušelis.

Mītiskās pasaules radīšanā iesaistīti arī komponists Andris Vilcāns, dziesmu tekstu autors Andris Akmentiņš, scenogrāfs Māris Kalve, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Inga Raudinga, video mākslinieks Andris Vētra, gaismu mākslinieks Mārtiņš Feldmanis un muzikālais vadītājs Normunds Kalniņš.