Liepājas Bērnu un jaunatnes centra audzēkne Elizabete Katrīna Elere izcīnīja 1.vietu XIV Bērnu un jauniešu vokālistu konkursā "Putnu bērni 2015" akadēmiskās dziedāšanas kategorijā.

Konkursam, kas notika Rīgā, koncertzālē "Mazā ģilde" Elizabeti sagatavoja vokālā pedagoģe Evija Goluba un koncertmeistare Dina Sleže.
 
Konkurss norisinājās vairākās kārtās, un tajā piedalījās gandrīz simts bērnu un jauniešu no visas Latvijas. Dalībnieki izpildīja obligāto dziesmu – īpaši šim konkursam tapušu komponistes S. Mences kompozīciju "Putnu bērni" un izvēles dziesmas. Finālā Elizabete dziedāja Ē. Ešenvalda "Tavs mazais gaismas bērns" un P. Vaska "Jauna puiša dvēselīte", izpelnoties žūrijas atzinību un komplimentus. Kā atzina operdziedātāja Laima Lediņa, konkurence bērnu starpā bijusi milzīga un laureātu meistarības un mākslinieciskais līmenis ļoti augsts.
 
Konkursa žūrijas priekšsēdētāja – profesore Selga Mence, žūrijā – Antra Bigača, Baiba Berķe-Renerte, Laima Lediņa.

Konkursa mākslinieciskā vadītāja Asja Visocka.
 
Konkursu rīko Rīgas Tehniskās universitātes Kultūras centrs, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centrs "Mazā ģilde". Tā mērķis ir veicināt bērnu un jauniešu vokālo un māksliniecisko spēju attīstību un popularizēt akadēmisko un estrādes žanru solo dziedāšanu.