Sestdien, 7.maijā, pulksten 14 bibliotēkā "Vecliepājas rūķis" radošās pilnveides studija "Mākslas Pasāža RADI" aicina uz izstādes "Kukaiņi nāk!" atklāšanas svētkiem. 

Jauno mākslinieku izstādi papildinās bibliotēkas veidotā tematiskā literatūras izstāde „Ceļojums uz Kukainiju", kura atklās kukaiņu daudzveidīgo un krāšņo pasauli. Bērniem būs iespēja arī radoši izpausties.

Darbu autori ir studijas "Mākslas Pasāža RADI" dalībnieki vecumā no 3 līdz 13 gadiem. Izstādē varēs aplūkot dažādus telpiski veidotus neparastus kukaiņus no ģipša un plastikas, plastilīna glezniņas, kā arī uz košiem foniem gleznotas stilizētas vaboles un taureņus.

Studijas vadītāja Ilze Elizabete Rasa: "Izstādē būs apskatāmi bērnu fantāzijas radītas vaboles un tauriņi, kas tapuši, gan ļaujot vaļu savai iztēlei un krāsu izvēlei, gan arī rūpīgi studējot fotogrāfijas, kurās var izpētīt pat vissīkāko kukainīti."

Izstāde "Kukaiņi nāk!" būs apskatāmas bērnu bibliotēkā "Vecliepājas Rūķis", Malkas ielā 4, 3.stāvā līdz 7. jūnijam Izstādē ir aplūkojami arī informatīvie materiāli ar fotogrāfijām, kas interesentus iepazīstina ar studijas plašo piedāvājumu. Studijā bērniem no trīs gadu vecuma, jauniešiem un pieaugušajiem bez vecuma ierobežojuma ir iespēja apmeklēt licenzētas vispusīgas radošās nodarbības. Apmācības notiek gan latviešu, gan krievu valodā.

"Mākslas Pasāža RADI" regulāri organizē dažādus radošus projektus bērniem un jauniešiem, kuru pamatā tiek apvienota gan profesionālās ievirzes metodika, gan lietderīga brīvā laika pavadīšana. Nodarbības, plenēri un nometnes notiks arī visas vasaras garumā.

Bērnu bibliotēka "Vecliepājas rūķis" un radošās pilnveides studija "Mākslas Pasāža RADI" kopīgi ir iesaistījušās starptautiskās akcijas Muzeju nakts aktivitātēs un 21. maijā pulksten 18 aicina bērnus un viņu vecākus, vecvecākus, brāļus un māsas, radus un draugus piedalīties radošajās darbnīcās "Grāmata – durvis uz kukaiņu pasauli", kur visiem būs iespēja radīt savus kukaiņus visdažādākajās tehnikās un formās.