Sestdien, 12.aprīlī, pulksten 17 Leļļu teātrī Tautas mākslas un kultūras centra Metalurgu Tautas teātris aicina uz divdesmit piekto izrādi "Pūt, vējiņi!".

Mātes lomā iejutīsies izdevniecības "Santa" līdzīpašniece Santa Anča un Ērika Vecvagare. Ieeja bez maksas, informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra projektu vadītāja Aija Eizengrauda.

Liepājas Metalurgu Tautas teātra Raiņa lugas "Pūt, vējiņi!" iestudējums pirmo reizi pie skatītājiem nonāca 2011.gada 21.maijā. Izrādes režisore Daina Kandevica par iestudējumu stāsta: "Mūsu Tautas dzejniekam Imantam Ziedonim ir pasaka, kurā spēlējas, spēlējas, kamēr sāk spēlēt... Līdzīgi Metalurgu Tautas teātris meklē ceļu Tautas dzejnieka Raiņa lugas "Pūt, vējiņi!" atklāsmei".

Režisorei Dainai Kandevicai ir savs skatījums uz lugas interpretāciju. Viss iesākas ar lugas lasīšanu Režisora vadībā, kuru atveido Ainars Krūms, līdz – pakāpeniski pārģērbjoties un pārtopot, kopīgiem spēkiem ar skatītājiem (lugas lasījumā Režisors iesaista arī skatītājus), tiek atklāti izrādes varoņu traģiskie likteņstāsti.

Šodienas cilvēks dzīvo ļoti straujā dzīves ritmā – pieradis pie ātriem saziņas līdzekļiem, momentānām reakcijām uz notiekošo, televīzijas klipi iemācījuši uztvert būtisko caur spilgtām detaļām un asociācijām. Veidojot izrādi, Metalurgu Tautas teātris orientējies uz jauniešu auditoriju, kurai vēlas dot ieskatu dramaturģijas lasīšanā un Raiņa "Pūt, vējiņi!" atklāsmē ļoti koncentrētā substancē.

Liepājas Metalurgu tautas teātra izrāde iestudēta divos, bet atsevišķas lomas pat trīs sastāvos, līdz ar to izrādei ir divi nedaudz atšķirīgi varianti. Šī būs 25. reize, kad Liepājas Metalurgu Tautas teātris skatītāju vērtējumam izrādīs Raiņa lugu "Pūt, vējiņi!" režisores Dainas Kandevicas interpretācijā. Šoreiz Mātes lomā iejutīsies izdevniecības "Santa" līdzīpašniece Santa Anča un Ērika Vecvagare.

Pārējo aktieru ansambli veidos teātra ilggadējie un pieredzējušie aktieri: Baiba – Ilze Cimermane, Uldis – Aigars Kārkliņš, Zane – Kristīne Finka, Anda – Ildze Matute, Gatiņš – Rūdolfs Grūbe, Ciepa – Gaida Mažaika, Orta – Sinilga Ozoliņa, Didzis – Mārcis Ļaksa, Režisors – Ainars Krūms.

Visās 25 izrādēs Kristīne Finka ir spēlējusi Zani un Ainars Krūms Režisoru. Aigars Kārkliņš Ulda lomā iejuties 23 izrādēs, bet Gatiņš spēlēts 2 izrādēs. Ērika Vecvagare 23 izrādēs spēlējusi Māti, bet 2 Režisora palīgu.

Izrādē izmantota I.Kalniņa mūzika no kinofilmas "Pūt, vējiņi!", kostīmus darinājusi un dejas iestudējusi Ērika Vecvagare. Par dekorācijām parūpējies Kaspars Plauks, bet izrādi apskaņo un apgaismo Jānis Fridrihsons un Dainis Roze.