Sestdien, 10. maijā, Liepājā, Tirgoņu ielā 22, "Cafe Antikvariāts" sava veida pirmizrādi piedzīvos Ģirta Lukevica monoizrāde "Kontrabass" Leona Leščinska režijā.

Vācu rakstnieka Patrika Zīskinda luga "Kontrabass" ir kontrabasista viena vakara monologs savā dzīvoklī. Tas ir stāsts par mūziķi un tā attiecībām ar savu instrumentu un apkārtējo pasauli.

Izrādē tiek skarti muzikālie, sociālie, mīlestības, vientulības, darba un psihoanalīzes jautājumi, kā arī dots ieskats kontrabasa kultūrvēsturē. Izrādes laikā skatītājiem ir iespēja klausīties stāstos par pasaulslaveniem komponistiem, kā arī monologa fonā dzirdēt klasiķu skaņdarbus.

"Kontrabasa" režisors ir Leons Leščinskis, un aktieris – Ģirts Lukevics, kas šo lomu jau ir spēlējis Liepājas teātrī 2001.gadā. Šobrīd Ģirts Lukevics kontrabasa mūziķa dzīvi tver no jauna un kopā ar režisoru atrod arvien jaunas nianses tā raksturā.

Monoizrādes būs skatāmas Liepājā, Tirgoņu ielā 22, "Cafe Antikvariāts", un pirmizrāde notiks 10. maijā. Vairākas sestdienas pēc kārtas liepājniekiem un pilsētas viesiem tiks dota iespēja intīmā gaisotnē vērot interpretāciju par Patrika Zīskinda lugu, kas daudzus gadus ir bijusi populāra ne tikai Vācijā, bet arī visā pasaulē. Turklāt šīs monoizrādes Liepājā ne tikai dažādos profesionālā teātra piedāvājumu, bet arī iedzīvinās jaunu kultūras notikumu vietu.
Biļetes nopērkamas visās "Biļešu Paradīzes" kasēs un www.bilesuparadize.lv.