Piektdien, 11.decembrī, pulksten 17 Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 16/18, mazajā izstāžu zālē atklās mākslinieka Ulda Rubeža personālizstādi "Pārcelšanās".

Uldis Rubezis izstādē apmeklētājus aicinās iepazīt mākslinieka pārradītu telpu, būt par notikuma aculieciniekiem un līdzdalībniekiem, sapludinot robežas un nodrošinot pārcelšanos neikdienišķajā, informē muzejpedagogs Astra Dzērve.

Īpaši personālizstādei tapušajā esejā mākslinieks raksta: "Es it kā spīdēju uz kopējās tumsas fona, kas manu darbošanos padarīja neizprotami svarīgu. Es centos, cik spēka, bet nesaņēmu apliecinājumu manu nolūku iespējamībai. Šķiet, ka attālums starp manu roku un To bija tomēr dažus pārliecības milimetrus par lielu. Tūlīt arī Neizlēmība pieķērās mani rokai un vilkās man līdzi cauri brikšņiem, kas sapina kājas un apņēmību. Un tad vēl tas ūdens blakus..."

Lai arī Uldis Rubezis regulāri piedalās kopizstādēs, personālizstāde nebūs mākslinieka daiļrades kopskats, bet gan speciāli šai izstādei radīts projekts.

Uldis Rubezis 1977.gadā beidzis Liepājas mākslas vidusskolu, 1989.gadā absolvējis Latvijas Mākslas akadēmijas Tēlotājmākslas specialitāti. Pašlaik ir izglīto topošos māksliniekus Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolā.

Uldis Rubezis ir mākslinieku apvienības "FAG" dalībnieks. Izstādēs piedalās kopš 1988.gada.  Vairākkārt ieguvis atzinīgu žūrijas vērtējumu Liepājas vizuālās mākslas kopizstādēs – 2014.gadā izstādē "Māksla@Liepāja" un arī šogad izstādē "Telpa dialogam".

Izstāde Liepājas muzejā skatāma no 11.decembra līdz 24.janvārim.