30. martā pulksten 16 Liepājas muzeja telpās K. Ukstiņa ielā 7/9 notiks Starptautiskajai teātra dienai veltīta kino pēcpusdiena „Liepājas teātris astoņdesmitajos”.

Pēcpusdienu rīko Liepājas muzejs sadarbībā ar Liepājas virtuālo kino muzeju, un tajā būs iespēja noskatīties kādreiz slaveno Liepājas kinoamatieru veidotu materiālu par Teātra dienas krāšņajām svinībām Liepājā, kas vēl ir labā atmiņā daudziem teātra mākslas cienītājiem.

Paredzēts demonstrēt arī Liepājas teātra izrāžu „Anna Kareņina” (1981), „Trīnes grēki” (1983), „Aija” (1985), „Vējiem līdzi” (1987) ierakstu fragmentus. Savās atmiņās par Liepājas teātri astoņdesmitajos dalīsies tādi savulaik iecienīti un tautā mīlēti aktieri Ilga Martinsone, Zigurds Akmentiņs, Jānis Dreiblats, Gunārs Borgs un citi.

Liepājas muzejs sadarbībā ar Latvijas virtuālo kino muzeju un AS „Liepājas metalurgs” muzeju jau iepriekš rīkojis kino pēcpusdienas veltītas pilsētas mākslas dzīvei astoņdesmitajos gados un leģendām apvītajai futbola vēsturei, kas bija labi apmeklēti un gan tā laika līdzgaitniekiem, gan arī jaunajai paaudzei atklāja emocionālus stāstījumus par pieredzēto.
Ieeja bezmaksas.