Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla un direktores vietniece krājuma darbā Rita Krūmiņa sestdien, 2.aprīlī, devušās komandējumā uz izstāžu gadatirgu Telavivā, Izraēlā.

Kā portālu informēja Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla, valstī lielākais laikmetīgās mākslas izstāžu gadatirgus "Fresh Paint" Telavivā notiek jau astoto reizi, un ir kļuvis populārs profesionāļu vidū, jo pulcē mākslas jomas nozīmīgākos Izraēlas "spēlētājus".

Liepājas muzeja darbinieces uz gadatirgu devušās ar konkrētu mērķi – cerībā nolūkot interesantu laikmetīgās mākslas izstādi, ar kuru varētu iepazīstināt muzeja apmeklētājus. Kā atzina Kārkla, daudzkas, protams, atkarīgs no muzeja un pašvaldības finansiālajām iespējām, taču muzejs mēģinās salāgot vēlmes un iespējas.

Vizītes programma, pēc muzeja direktores sacītā, četru dienu garumā paredz ne tikai gadatirga "Fresh Paint", bet arī valsts un privāto galeriju, muzeju (piemēram, Dizaina muzeja, Telavivas mākslas muzeja, Laikmetīgās mākslas centra u.c.), mākslinieku darbnīcu apmeklējumus, iepazīšanos ar izstādēm, tostarp multimediālām un video instalāciju, mākslas darbu kolekcijām, tikšanās ar māksliniekiem, mākslas kuratoriem un izstāžu jomas speciālistiem.