14.augustā "Mūžības plenērā" devies mākslas kalps Māris Uldriķis, pēdējais no Uldriķu dzimtas māksliniekiem, portālu informēja mākslinieks Aldis Kļaviņš.

In Memoriam

2017.gada 14.augustā Mūžības plenērā devies mākslas kalps Māris Uldriķis, pēdējais no Uldriķu dzimtas māksliniekiem. Māris Uldriķis dzimis 1939. gada 17.janvārī. Turpinot tēva , mākslinieka Teodora Uldriķa mākslas ceļu, Māris mācījies un ar izcilību beidzis Liepājas Lietišķās mākslas vidusskolas Dekoratīvās noformēšanas nodaļu 1958.gadā. Uzsācis studijas Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļā, tomēr veselības problēmu dēļ, spiests tās pārtraukt.

Taču interese par mākslu nemazinājās un Māris sāka regulāri piedalīties Liepājas mākslinieku kopizstādēs, īpaši izceļoties ar izteiksmīgiem portretiem, sasniedzot atzīstamu meistarību. Pēc vecāku nāves viņa galvenais balsts bija māsa  dziedātāja, dzejniece un komponiste Aina Uldriķe. Mārim bijušas vairākas personālizstādes, vērienīgākā Liepājas muzejā viņa 75 gadu jubilejā Arī šis gads aizsākās ar Irinas Tīres sarūpētu tēva  Teodora un dēla Māra darbu kopizstādi. Pēdējos gados Māris atrada īpašu interesi ar minimāliem līdzekļiem risināt ainavu un kluso dabu motīvus, neaizmirstot pašportretus. Par šo periodu īpašu interesi izrādīja St. Pēterburgas mākslinieki un sarīkoja tur Māra darbu izstādi. Ar viņu iniciatīvu šobrīd tiek gatavota grāmata ar Māra Uldriķa zīmējumiem.

Mūžībā devies talantīgs mākslas kalps, kurš vienmēr bija radošā procesā. Paturēsim viņu gaišā piemiņā.