Apgāds "Valters un Rapa" par godu Liepājas arhitektūras tēva Paula Maksa Berči 175 gadu jubilejai sarūpējis īpašu "Bertschy" sienas kalendāru 2016.gadam.

Kalendārs nopērkams visos "Valters un Rapa" veikalos, arī Liepājas filiālē, un Liepājas reģiona tūrisma informācijas birojā, informē apgāda projektu vadītāja asistents Rolands Virks.

Kalendārs papildina I. Lancmaņa un A. Berči grāmatu "Bertschy", ko "Valters un Rapa" latviešu-angļu un latviešu-krievu valodās izdeva šī gada novembrī. Izcilākie Berči arhitektūras paraugi kvalitatīvās fotogrāfijās katram kalendāra mēnesim piešķir savu īpašo šarmu un nav jābūt liepājniekam vai Berči arhitektūras pazinējam, lai cilvēku saviļņotu ēku episkās fasādes, smalkās ēku detaļas un nesatricināmā stāja.

Divpadsmit gada mēnešos iekļauti ievērojamākie P. M. Berči arhitektūras objekti. Pazīstamais Liepājas fotogrāfs Jānis Vecbrālis paveicis neatkārtojamu darbu, uzsverot katras ēkas individualitāti un atklājot tās līdz vissīkākajai detaļai. Kalendārs papildināts ar īsu informatīvo materiālu un uzskatāmu Berči objektu maršruta karti.