Ceturtdien bērnu bibliotēkā "Vecliepājas rūķis" par saviem darbiem kopīgajā izstādē "Prieks" smaidīja gan studijas "Fotast" fotgrāfi, gan Ilzes Elizabetes Rasas studijas audzēkņi.

Prieks, protams, bija arī bērnu vecākiem, to pauda arī "Vecliepājas rūķis", kas Rasas vadītās "Mākslas Pasāža Radi" audzēkņu izstādes savās mājās uzņēmis vairākkārt.

Prieks "par visu" bija arī izstādes idejas autoram, "Fotast" dalībniekam Agrim Klestrovam. Doma par kopīgu izstādi radusies jau sen. Galvenais bijis atrast vienojošo, un tas izrādījās prieks.

"Gribējām parādīt, kā bērni redz prieku un kā pieaugušie redz prieku," teic Agris Klestrovs.

"Nebija nekādu ierobežojumu, visu, ko audzēkņi mācēja, varēji pielietot un brīvi darboties. Galvenais uzstādījums bija izpaust savas emocijas, izjūtas, dvēsli gleznā," pastāstīja Ilze Elizabete Rasa.

Sākumā bērni mazliet apjukuši – kā var parādīt prieku?

"Teicu – sajūti emociju un ļauj, lai roka vienkārši zīmē, lai ņem krāsas. Pat nedomā, vai būs pareizi, nepareizi, lai tas nāk caur tavām sajūtām. Man šķiet, ir izdevies!"

Kā redzams no izstādītajiem darbiem, bērniem ir prieks par saulainu vasaru, krāsām, mājīgumu, draugiem utt. Arī lielajiem māksliniekiem prieks ir visdažādākais – saulriets logā, putniņi, bērni, rudens, puķe, ūdens utt. Sākumā bijušas bažas, ka lielajiem prieks būs pārāk vienveidīgs – visi gribējuši rādīt bērnus, taču tagad ir gan bērni, gan citi prieki, vērtē paši izstādes autori.

"Kaķīši gan ir visiem," smejas Klestrovs. "Tas nozīmē, ja kāds ir bēdīgs, dāviniet kaķīti!"

Izstādē priecīgi sadzīvo deviņu fotogrāfu – Agra Klestrova, Dainas Ģibietes, Gunitas Kalējas, Irinas Tīres, Ivetas Melderes, Jāņa Vecbrāļa, Kristīnes Kiseļovas, Mārtiņa Andersona un Normunda Kaprano 20 darbi ar vairāk nekā 30 mākslas studijas audzēkņu darbiem.

Krāsainā un košā izstāde "Vecliepājas rūķī" apskatāma līdz 11.martam. Jūnija sākumā izstāde ceļos uz Aizputi.