Kultūras pārvalde pasākumu rīkošanai plāno piesaistīt producentus no visas Latvijas, intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens.

"Uzaicināt producentus gan ir nedaudz dārgāk, bet mēs pārņemsim labāko pieredzi, kāda ir Latvijā," sacīja Jirgens. "Ļoti iespējams, ka jau 2015.gadā būs vairāki pasākumi, uz kuriem tiks rīkoti konkursi producentiem. Ļoti priecāšos, ja tie būs arī liepājnieki, kuri pieteiksies realizēt dažādas ieceres."

Viņš gan norādīja, ka arī iepriekš Liepājā notikuši pasākumi, kuros Kultūras pārvalde līdzdarbojas tikai kā koordinatore un līdzfinansētāja, taču šo praksi plānots turpināt un paplašināt.

Tāpat Kultūras pārvalde joprojām būs viena no pasākumu rīkotājiem, taču tās galvenais uzdevums ir radošo industriju politikas koordinēšana, kā arī kultūras pasākumu nodrošināšana katra liepājnieka interesēm, sacīja Jirgens.

Kā skaidro Jirgens, ja viens cilvēks vai producentu apvienība veido lielu daļu pasākumu, tas rada vienādu rokrakstu un pēc laika cilvēkiem tie kļūst neinteresanti.

Kā ziņots, Jirgens Liepājas Kultūras pārvaldes vadītāja amatā tika iecelts Liepājas domes sēdē 27.martā.

Jirgens Kultūras pārvaldes vadītāja pienākumus pilda jau kopš pagājušā gada 26.jūlija un līdz tam bija pārvaldes vadītāja vietnieks.