16. martā Polijas vēstnieka Jeržija Mareka Novakovska kundze Jadviga Novakovska apmeklēja Liepājas poļu kopienas telpas Klaipēdas ielā 96a.

Lai arī Liepājā vairs nav tik lielas poļu diasporas kā tas bija līdz okupācijai, pilsētā joprojām ir daudz liecību par poļu klātbūtni. Par poļu kultūras saglabāšanu rūpējas vien neliels pulciņš liepājnieku, taču šajos cilvēkos netrūkst optimisma un lepnuma par piederību poļu tautai. Kā atziņa paši Liepājas poļu kopienas ļaudis- poļi Latvijā ir lielāki Latvijas patrioti par pašiem latviešiem.

Liepājas polietes ar lepnumu izrādīja ar 8. vidusskolas direktores atbalstu skolas telpās tapušo poļu grāmatu krātuvi ar unikālām grāmatām, senākās no kurām pat ir izdotas 19. gadsimtā, savukārt Sv. Jāzepa katedrālē goda vietā joprojām ir poļu valoda un to pieprot viens otrs baznīcēns par ko uz vietas varēja pārliecināties vēstnieka kundze.

Pēc saviesīgas pasēdēšanas, vēstnieka kundzei priekšā bija ražīga darba diena- tika gatavots sižets par poļu ļaudīm Liepājā, bet vakarpusē tika apmeklēts XX Starptautisko Pianisma zvaigžņu festivāls, kurā galvenā loma šodien bija tieši māksliniekiem no Polijas.