Lai gan Liepājas domes priekšsēdētāja vietniece Silva Golde nesen izteicās, ka ”Lielā Dzintara” projekts nav slepens, domes Juridiskās daļas vadītāja Inita Pelnēna baidās riskēt un parādīt to deputātam.

„Silva Golde, kura pirms kāda laika apsolīja nodot manā rīcībā pilnu koncertzāles „Lielais Dzintars” projekta dokumentāciju, savu solījumu nevar izpildīt, jo pret to iebilst domes Juridiskās daļas vadītāja Inita Pelnēna,” portālam pastāstīja deputāts Ivars Kesenfelds.

Pelnēna savus iebildumus pamatojot ar Autortiesību aizsardzības likumu, kurā sacīts: „Ja rasējumu lieto, publicē, pavairo, pārstrādā vai nodod trešajām personām saistībā ar citu darbu vai projektu, tad nepieciešama autora piekrišana”. „Es to saprotu tā, ka Pelnēnas kundze baidās, ka es šo projektu varētu pārdot Ventspilij, Palangai vai jaunajai Lībijas valdībai, tāpēc ir nepieciešama projekta arhitekta Ginkes kunga piekrišana,” sacīja deputāts.

Lai pieņemtu galīgo lēmumu, vai Liepājas domes deputātu drīkst iepazīstināt ar "Lielā Dzintara" projektu, tuvākajā laikā tiks sasaukta projekta uzraudzības padome, kurā izšķirošā balss būšot Kultūras ministrijas pārstāvei Dacei Vilsonei, I. Kesenfeldu informējusi Golde.

Iepriekš uz deputāta oficiālo lūgumu ļaut viņam iepazīties ar „Lielā Dzintara” projektu, lai pēc tam ar to varētu iepazīstināt sabiedrību un citus deputātus, kuriem arī trūkst informācijas par koncertzāles projektu, deputāts saņēma atbildi, ka projekts būs pieejams tikai pēc tam, kad tiks saņemts „pozitīvs ekspertīzes slēdziens”.

Kā zināms, tāds joprojām nav saņemts.