Mākslinieks un rakstnieks Māris Putniņš 30.martā Liepājā vērs savu jaunāko – piekto – grāmatu bērniem romānu sērijā "Mežonīgie pīrāgi", kas nākusi klajā AS "Valters un Rapa" paspārnē.

AS "Valters un Rapa", sveicot pilsētas 390 gadu jubilejā, atgādina, ka Liepāja un liepājnieki var justies lepni un gandarīti par to, ka dzīvo šajā pilsētā, kurā piedzimst gan vējš, gan pulka ģeniālu ideju un radošu personību.

Liepājā dzimis un dzīvojis liels skaits ģeniālu personību, viņu vidū arī mākslinieks, scenārists, producents un rakstnieks Māris Putniņš, kurš nupat AS "Valters un Rapa" paspārnē laidis klajā jau piekto grāmatu bērniem un pusaudžiem paredzētajā romānu sērijā "Mežonīgie pīrāgi". Jaunais izdevums ar nosaukumu "Mežonīgie pīrāgi un imperators" jau paspējis piedzīvot vērienīgu prezentāciju "Latvijas Grāmatu izstādē 2015" un iepriecināt krietni lielu lasītāju pulciņu, kas aizrautīgi ir sekojuši līdzi visiem jokaino un visnotaļ ēdamo grāmatas personāžu piedzīvojumiem

Māris Putniņš studējis Liepājas Pedagoģijas institūtā. No 1973. līdz 1985.gadam bijis aktieris un režisors Liepājas teātrī, kur iestudējis Imanta Kalniņa rokoperu "Ei, jūs tur!" un Tenesija Viljamsa "Apsolīto zemi". Lai arī pats autors atzīst, ka dzīves posms, kas pavadīts Liepājā nav bijis no tiem vieglākajiem, tomēr tieši tas kalpojis kā pamatīgs rūdījums visai turpmākajai dzīvei, kas līdz šim ir izvērtusies apbrīnojami ražīga.

Māri Putniņu pazīst pēc "Avārijas Brigādes" multfilmām, daudzajiem kinoscenārijiem – to vidū spēlfilma "Džimlai rūdi rallallā" (2014) un, protams, grāmatu sērijas "Mežonīgie pīrāgi" kolorītajiem varoņiem, kurus iemīļojuši bērni un pusaudži ne tikai Latvijā, bet arī Lietuvā un Vācijā. Tiek lēsts, ka "Mežonīgie pīrāgi" popularitātes ziņā Latvijā var spēkoties pat ar Hariju Poteru, bet, kamēr ļaudis runā, rindā stājas fakti, vēstot par to, kā alternatīvās pasaules "pirāti" iekaro vienu pirktāko grāmatu topu pēc otra, gūst starptautisku atzinību, un palēnām grasās kļūt par latviešu bērnu literatūras klasiku.

Jaunākajā grāmatā lasītājam jau ierastie varoņi, pārdzīvojuši niknās cīņas ar Spūņiem un pildītajiem pipariem, turpina savas gaitas Dienvidjūrā, līdz mirklim, kad mīklaini pazūd Magoņmaizīte un Eklērs…