Latvijas Rakstnieku savienības (LRS) nodaļa, kas iepriekš nomāja telpas no Latviešu biedrības nama, šajās dienās pārceļas uz Kurzemes Humanitāro institūtu.

Kā portālu irliepaja.lv informēja LRS Liepājas nodaļas vadītāja Linda Zulmane, tas darīts divu iemeslu dēļ – vispirms jau telpu noma Liepājas Latviešu biedrības namā savienībai nav bijusi pa kabatai, turklāt janvārī beidzās iepriekš noslēgtais nomas līgums. Otrs iemesls – Kūrmājas prospektā 13, uz kurieni pārceļas nodaļa, atrodas arī Kurzemes Humanitārais institūts un Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultāte, kurā par lektori strādā arī nodaļas vadītāja.
LRS Liepājas nodaļas rīcībā nodota 305.telpa.

"Telpa vispirms jau bija vajadzīga kopā sanākšanas reizēm, bet ir arī doma par konkrētiem laikiem, kad šeit varētu notikt konsultācijas vai nodaļas vadītājas pieņemšanas, taču visdrīzāk tas varētu būt rudens pusē," pastāstīja Zulmane, kura savā jaunajā amatā ir nepilnas trīs nedēļas – par LRS Liepājas nodaļas vadītāju viņa ievēlēta 7.maijā, pēc tam, kad no amata atkāpās Ēriks Vilsons, kurš nodaļu pārņēma pēc Sandras Vensko atstādināšanas februāra sākumā. Vilsons turpmāk pildīs nodaļas vadītājas vietnieka pienākumus.

Pēc tam, kad aprīlī LRS uzņēma vēl četrus liepājniekus – dzejnieci un rakstnieci Janu Egli, Kurzemes Humanitārā institūta direktoru, profesoru Edgaru Lāmu, lektori, filoloģijas maģistri Lindu Zulmani, kā arī valodnieci, Liepājas Universitātes pasniedzēju un Latvijas Zinātņu akadēmijas korespondētājlocekli Benitu Laumani, Liepājas nodaļa apvieno jau 12 LRS biedrus.