Kādreizējais Liepājas Simfoniskā orķestra diriģents un viens no "Lielā dzintara" iniciatoriem Imants Resnis šosezon kļuvis par Kauņas Simfoniskā orķestra galveno diriģentu.

Tā aģentūrai BNS pavēstīja kultūras un izklaides aģentūras "Četras saules" sabiedrisko attiecību vadītāja Liene Jakovļeva.

Kauņas Simfoniskais orķestris Rešņa vadībā 18.novembrī piedalīsies Latvijas proklamēšanas dienai veltītā koncertā Jēkabpilī, atskaņojot latviešu un lietuviešu mūziku.

Savukārt sadarbībā ar Lietuvas Valsts simfonisko orķestri 2012.gada vasarā diriģents pabeidzis darbu pie mūsdienu somu komponista Fridriha Bruka jaunākās ‒ 12. ‒ simfonijas "Turtola's star" ieskaņošanas CD formātā. Šis darbs veltīts somu brīvības cīņu varonim, kurš cīņā ar krievu karaspēku krita Karēlijā 1941.gada augustā.

Imants Resnis dzimis Rīgā, 1972.gadā viņš beidzis Jāzepa Vītola Latvijas Valsts konservatoriju kā čellists, bet 1982.gadā kā simfoniskā orķestra diriģents. 1992.gadā viņš kļuva par Liepājas Simfoniskā orķestra māksliniecisko vadītāju un galveno diriģentu, 1993.gadā viņš dibinājis Starptautisko Pianisma zvaigžņu festivālu. 1995. un 2006.gadā Resnis ieguvis Latvijas Lielo mūzikas balvu, bet 2007.gadā par nopelniem Latvijas labā viņam piešķirts Triju Zvaigžņu ordenis.