Kultūras ministrija norāda, ka Liepājas domei pašai būtu jāizlemj, ļaut vai neļaut deputātiem iepazīties ar koncertzāles “Lielais Dzintars” projektu.

Šodien vajadzēja notikt koncertzāles projekta uzraudzības padomes sēdei, kurā tiktu lemts par to, vai deputāts Ivars Kesenfelds, kā arī citi pilsētas domes deputāti, drīkst iepazīties ar Liepājas koncertzāles projektu. Pēc Liepājas domes priekšsēdētāja vietnieces Silvas Goldes iepriekš teiktā, izšķirošā būšot Kultūras ministrijas pārstāves Daces Vilsones balss.

Kā portāls noskaidroja, uzraudzības padomes sēde tomēr nenotika, turklāt tā atlikta uz nenoteiktu laiku. Iemesls – nav kvoruma, jo padomes locekļi Silvija Raģe un Edgars Rāts atrodas iepriekš plānotā atvaļinājumā, savukārt Silva Golde, kura vēl vakar sveica Egona Līva balvas ieguvējus, kopš piektdienas esot saslimusi.

Sazinoties ar Kultūras ministrijas pārstāvi Daci Vilsoni, uz kuras izšķirošo balsi cerēja Silva Golde, Kultūras ministrijas ierēdne portālam sacīja, ka  ministrija sagatavojusi vēstuli Liepājas pašvaldībai, kurā teikts, ka Liepājas domei kā pasūtītājam juridiski jāizvērtē līgums ar koncertzāles projektētāju Ginki un attiecīgi pašai jāpieņem lēmums šajā jautājumā.

Kā jau nesen rakstījām, lai gan Silva Golde portālam atzina ka ”Lielā Dzintara” projekts nav slepens, Liepājas domes Juridiskās daļas vadītāja Inita Pelnēna tomēr negribēja riskēt un rādīt to deputātam Ivaram Kesenfeldam bez augstākstāvošas amatpersonas akcepta. Tāpēc tika nolemts sasaukt koncertzāles projekta uzraudzības padomes sēdi.