Nākamgad liepājnieks, viens no izcilākajiem latviešu mūsdienu komponistiem – Zigmars Liepiņš – svinēs savu 60. dzimšanas dienu.

Par godu apaļajai gadskārtai notiks koncerti ''Zigmars Liepiņš. ''Atgriešanās''', ziņo aģentūra LETA.

Koncertos komponists uz skatuves aicinās savu leģendārāko dziesmu dažādu paaudžu izpildītājus – Igo, Ievu Kerēvicu, Gintu Krievkalnu, Dāvidu Kalandiju, Donu, Zani Dombrovsku, Aivaru Brīzi. Arī citas jaunās zvaigznes un skatuves leģendas dziedās gan populārākās komponista estrādes dziesmas, gan skaņdarbus no rokoperas ''Lāčplēsis'', muzikālās drāmas ''Adata'', izrādēm ''Vadonis'' un "Kapteiņa stāsti'', operas ''Parīzes Dievmātes katedrāle", kā arī kinofilmas ''Vajadzīga soliste!''. Par īpašu notikumu Latvijas kultūras dzīvē solās kļūt arī komponista dzīvesbiedres, dziedātājas Mirdzas Zīveres līdzdalība šajos koncertos.

''Man īpaši nepatīk svinēt dzimšanas dienas, tomēr ''60'' ir skaitlis, pie kura ir vērts atskatīties uz paveikto,'' par iecerētajiem koncertiem saka Liepiņš. ''Nosaukums ''Atgriešanās'' šiem koncertiem nav nejaušs – tas ir simbolisks, jo sevī apvieno gan rokoperas ''Lāčplēsis" slavenākās dziesmas nosaukumu, gan manu un Mirdzas īslaicīgo atgriešanos koncertdzīvē."

Tiesa gan, komponists uzsver, ka pēc šiem jubilejas koncertiem ar aktīvu koncertdarbību aizrauties neplāno. ''Mani patlaban saista lielformāta darbi, tādēļ plānotie koncerti drīzāk būtu uztverami kā izņēmums, nevis likumsakarība,'' piebilst Liepiņš.

Patlaban visās ''Biļešu paradīzes" kasēs un internetā ''www.bilesuparadize.lv" jau pieejamas biļetes uz koncertiem ''Zigmars Liepiņš. ''Atgriešanās'''', kuri notiks nākamgad 19.augustā Liepājas Olimpiskajā centrā, 23.augustā – Dzintaru koncertzālē, bet 26.augustā – Jēkabpilī, Krustpils Salas estrādē.

Zigmars Liepiņš un Mirdza Zīvere nesen portālam izteica savu sajūsmu par Liepājas simfoniskā orķestra sezonas atklāšanas koncertu, to skatīt šeit.