No sestdienas, 1.jūnija pārdošanā būs biļetes uz Kurzemes Dziesmu svētkiem "Es esmu dzīvība", kas norisināsies 29. jūnijā pulksten 19 Liepājas Olimpiskā centra Arēnā.

Biļetes varēs iegādāties SIA "Biļešu paradīze" kasēs un internetā par 5 un 7 eiro, informē Liepājas Tautas mākslas un kultūras centra sabiedrisko attiecību un mārketinga projektu vadītāja Iveta Štelmahere.

Koncertā uzstāsies vairāk nekā 2000 koru, deju kolektīvu un pūtēju orķestru dalībnieku no visiem Latvijas vēsturiskajiem novadiem. Par virsdiriģentiem izvēlēti Kurzemes labāko koru un pūtēju orķestru diriģenti, Dziesmu svētku virsdiriģenti un Goda virsdiriģenti, kuri ir vai bijuši saistīti ar Kurzemi.

Kurzemes Dziesmu svētku mākslinieciskā koncepcija un programma veidota, akcentējot Kurzemes kultūrvēsturiskā novada pamatvērtības – tajā iekļauti daudzu Latvijas un pasaules mūzikas kultūrai nozīmīgu, ar Kurzemi saistītu autoru – Ernesta Vīgnera, Emiļa Melngailļa, Alfrēda Kalniņa, Pētera Vaska, Agra Engelmaņa, Selgas Mences, Ērika Ešenvalda, Jāņa Lūsēna, Raimonda Tigula, Andra Kontauta – un citu autoru skaņdarbi. Muzikālo pavadījumu nodrošinās pūtēju orķestri un mūziķu grupa Normunda Kalniņa vadībā.

Skatītāji varēs izbaudīt dzīvā skanējuma jaudu, ko radīs triju žanru sintēzē veidots uzvedums – orķestri spēlēs, kori dziedās, dejotāji dejos – sniedzot krāšņu un emocionālu pārdzīvojumu, kurā mūziku varēs ne tikai dzirdēt, bet arī redzēt. Koncertā gaidāmi dažādi tehniski, muzikāli un vizuāli pārsteigumi, piemēram, neierasts svētku dalībnieku un skatītāju izvietojums zālē, īpašas gaismu un skaņu spēles, kas radīs dažādu gadalaiku efektu un citas talantīgā režisora un scenogrāfa Reiņa Suhanova ieceres. Kurzemes Dziesmu svētkos piedalīsies vairāk nekā 70 kori, 15 deju kolektīvi un 7 pūtēju orķestri. Koncertu vadīs aktieri Zane Jančevska un Kaspars Znotiņš.

Kurzemes Dziesmu svētku "Es esmu dzīvība" mākslinieciskā vadītāja ir Ilze Valce, deju kolektīvu virsvadītājs – Jānis Purviņš, pūtēju orķestru virsdiriģents – Guntis Kumačevs, režisors un scenogrāfs – Reinis Suhanovs. Kurzemes Dziesmu svētkus rīko Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar Liepājas pilsētas pašvaldību, svētkus atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

Kultūrvēsturisko novadu Dziesmu svētki nodrošina Dziesmu svētku kustības nepārtrauktību un ir daļa no Vispārējo latvešu Dziesmu un Deju svētku starpposma, kura laikā tiek piemeklēts repertuārs, izkristalizētas radošās idejas un uzturēta dalībnieku mākslinieciskā forma.