Liepājas simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis sola, ka orķestra jaunās koncertsezonas repertuārs būs "ļoti kārdinošs un garšīgs, bagāts ar dažādu mūziku dažādām gaumēm".

Lipskis žurnālistiem pirmdien atzina, ka orķestrim ir ļoti blīvs plāns, kā iepriecināt klausītājus līdz sezonas beigām maijā, raksta BNS. 2011./2012.gada sezonu LSO atklās ceturtdienas vakarā Ventspils Teātra namā "Jūras vārti" un piektdienas vakarā Liepājas Latviešu biedrības namā ar jaunizveidotā koncertcikla "Eiropas dārgumi" pirmo koncertu.

"Eiropas dārgumu" pirmajā koncertā LSO muzicēs kopā ar dāņu trompetes virtuozu Ketilu Kristensenu un vienu no Eiropas izcilākajiem diriģēšanas profesoriem – vācieti Lucu Kēleru. Koncertā atskaņos Jozefa Haidna "Trompetes koncertu", skanēs arī Volfganga Amadeja Mocarta 40.simfonija un Johannesa Brāmsa 2.simfonija.

"Eiropas dārgumi", tāpat kā iepriekšējais koncertcikls "Krievu klasikas virsotnes", plānots vairāku gadu garumā. Šajā sezonā orķestris iecerējis prezentēt jaunā cikla piecus koncertus. Koncertciklā iekļauts bagātais Eiropas simfoniskās mūzikas mantojums – Vīnes klasika, romantiskā mūzika, dažādu nacionālo skolu pārstāvju mūzika, baroks, kā arī latviešu skaņdarbi. "Eiropas dārgumu" ciklu šosezon beigs ar Karla Orfa skaņdarbu "Carmina Burana".

Jaunajā sezonā LSO turpināšot sadarbību arī ar Valsts akadēmisko kori "Latvija", kas piedalīsies divos jaunā cikla "Eiropas dārgumi" koncertos. Savukārt jau novembrī neaizmirstams muzikāls notikums solās būt Džuzepes Verdi "Rekviēma" atskaņojums.

Orķestris arī turpinās sadarboties ar diriģentiem Tadeušu Voicehovski, Gintaru Rinkeviču, Andresu Mustonenu un citiem. Savukārt janvārī LSO pirmo reizi vadīs Latvijas Lielās mūzikas balvas laureāts un 2010.gada J.Svetlanova starptautiskā diriģentu konkursa uzvarētājs Andris Poga, kurš kopā ar LSO čellistu Ēriku Kiršfeldu piedāvās klausītājiem Dmitrija Šostakoviča mūziku.

7.oktobrī Liepājā notiks pirmatskaņojums Kristapa Pētersona 2.Liepājas koncertam čellam ar orķestri, ko kopā ar LSO atskaņos čelliste Kristīne Blaumane. Savukārt 12.novembrī notiks Andra Dzenīša komponētā pirmā Liepājas koncerta "Duālisms" Rīgas pirmatskaņojums, ko Lielajā ģildē LSO atskaņos kopā ar Vestardu Šimku.

Pasaules pirmatskaņojums šim skaņdarbam jau izskanēja XIX Starptautiskā Pianisma zvaigžņu festivāla noslēguma koncertā. Komponists Rihards Dubra pašreiz rakstot trešo Liepājas koncertu, kā pirmatskaņojums notiks Starptautiskajā Pianisma zvaigžņu festivālā nākamā gada martā.

Nākamgad festivālam tiks svinēta 20 gadu jubileja. Klausītāji varēs tikties gan ar iepriekšējo gadu festivāla mīluļiem, gan arī pianistiem, kas festivālā viesosies pirmo reizi. Plānotas gan programmas ar orķestri, gan pianistu solo koncerti, gan arī džeza koncerts.

LSO ir atjaunojis skolu koncertprogrammu, šoreiz radot tematiski vienotu koncertciklu, ko plānots atskaņot visu gadu. Ir izstrādāti četri muzikālie ceļojumi dažādos laikos – laikmetu kodi mākslā un mūzikā. Lielu atsaucību ir izrādījuši orķestra mūziķi – katrā koncertā piedalīsies vairāki LSO solisti. Koncertlekcijas tiks papildinātas arī ar bagātīgu vizuālo materiālu, ļaujot skolēniem sasaistīt konkrētā laikmeta iezīmes mūzikā, arhitektūrā, modē un mākslā, informēja LSO pārstāve Iveta Vēvere.

Šosezon LSO turpinās pērn iesākto sadarbību ar Liepājas teātri, piedaloties mūzikla "Vestsaidas stāsts" izrādēs un kopīgi veidojot arī īpašu Ziemassvētku koncertprogrammu. Sezonu LSO beigs ar cikla "Krievu klasikas virsotnes" koncertu, kurā orķestra galvenā diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā tiks atskaņota gan Pētera Čaikovska 5.simfonija, gan Modesta Musorgska "Nakts kailajā kalnā", gan arī kopā ar lielisko latviešu saksofonistu Oskaru Petrausku Aleksandra Glazunova "Saksofona koncerts".