Latviešu biedrības namā trešdien, 6.maijā, savu gadskārtējo izstādi "Vakar(t)elpa" atklāja Dizaina un mākslas vidusskolas vakara studijas dalībnieki.

Izstādes kurators Guntis Otaņķis jokojot saka, šie nav ne vakara telpas, ne vakara elpas, bet vakara atelpas darbi, jo tapuši vakaros, kad mācības skolā jau beigušās. Darbu autori ir dažāda vecuma – no 3.klases skolnieces Sofijas, kura pati ļoti labi zinot, ko un kā grib attainot, līdz mākslas vidusskolas audzēkņiem, kas studiju izmanto, lai pilnveidotu meistarību, jo vēlas turpināt stud;et augstākās skolās.

Viena no talantīgākajām studijas dalībniecēm ir 20 gadus vecā Rasa Maija Armale, kas izstādījusi vienu darbu ar nosaukumu "Blueberry blood". Tā saucas arī Rasas Maijas dzejolis angļu valodā, kas ir darba sastāvdaļa. Jaunā māksliniece zīmē un glezno kopš bērnības – sākumā pie Gaļinas Rjabkovas, tad – Velgas Gūtmanes, tagad Gunta Otaņķa studijā. Viņas mērķis ir iestāties Mākslas akadēmijā. Savukārt Rasas Maijas māsīca Alise Dženifera Gudēna nākamajā mācību gadā vēlas iestāties Dizaina un mākslas vidusskolā.

Jauno autori darbi darināti akrila krāsu tehnikā, kas apbrīnojami labi sader sintētisko materiālu, kas izvēlēts ierastā audekla vai kartona vietā.

Gleznu sižetus studijas dalībnieki izvēlējušies pēc sava temperamenta, vērojumiem, ilūzijām un realitātes apjausmas, saka Guntis Otaņķis – viss, kas tverams un neredzams, izjūtams un saskatāms.