Papildināts. Sestdien, 14.jūnijā, Liepājas teātrī priekškars vērās pēdējai šās sezonas izrādei, pēc kuras tika paziņoti skatītāju un ekspertu balsojuma rezultāti.

Kā portālam sacīja Kultūras pārvaldes vadītājs Juris Jirgens, "šis ir "Piafas" gads, un tur neko nevar darīt..."

Pēc skatītāju un ekspertu (Līga Ulberte, Līvija Dūmiņa, Normunds Akots, Atis Rozentāls, Dita Eglīte) balsojuma visaugstāk vērtētais iestudējums aizvadītajā sezonā bijis muzikālais dzīvesstāsts "Piafa". Otro vietu skatītāju balsojumā ieguva režisora Ģirta Ēča iestudētais mūzikls „Pavasara atmoda”, bet trešo Armanda Zvirbuļa pikantā avārijas nosēšanās „Boeing, Boeing”. Kopumā par 107. sezonas veikumu tika atdotas nedaudz vairāk kā 1500 balsis.

Izrādi „Piafa” novērtējuši ne tikai Liepājas teātra skatītāji – tā saņēmusi raidījuma "100g kultūras" balvu „Kilograms kultūras”, savukārt aktrise Agnese Jēkabsone par Piafas lomu tikusi gan pie Liepājas Kultūras balvas, gan "Dienas" Gada balvas kultūrā.

Labākā aktrise pirmā plāna lomā – Agnese Jēkabsone, labākais aktieris – joprojām skatītāju un kritiķu mīlētais Egons Dombrovskis (kuram cieši uz pēdām šoreiz minis Edgars Pujāts).

Par labāko aktrisi otrā plāna lomā atzīta Everita Pjata, bet labākais otrā plāna aktieris – Rolands Beķeris.

Visi četri aktieri un arī režisore Laura Groza-Ķibere saņēma Kultūras pārvaldes balvu – 250 eiro.

Teātri un aktierus sveikt ar panākumiem starptautiskajos festivālos bija ieradies arī pilsētas mērs Uldis Sesks.

Jau rakstījām, ka Liepājas Kultūras pārvalde aicina skatītājus novērtēt Liepājas teātra sezonas veikumu, nosakot labāko aizvadītās sezonas izrādi, labāko aktieri un aktrisi gan pirmā, gan otrā plāna lomās.

Skatītājiem bija iespējams savu viedokli izteikt gan interneta balsojumā, gan aizpildot anketas, kas pieejamas teātrī, tirdzniecības centra "Ostmala" teātra kasē un Liepājas Latviešu biedrības nama foajē.

Lai vērtējums būtu objektīvāks, bija arī teātra ekspertu balsojums, kur savu vērtējumu sniedza pieci Latvijas teātra kritiķi. 50% rezultāta noteica ekspertu vērtējums, bet 50% – skatītāju balsojums. Balsot varēja līdz 8. jūnijam, bet rezultātu paziņošana notika 14. jūnijā Liepājas teātrī pēc šīs sezonas pēdējās izrādes „Lielais Getsbijs”, ko iestudējis Dž.Dž.Džilindžers.

Tā kā 106. sezonas pēdējā pirmizrāde „Minhauzena precības”, ko iestudēja Valdis Lūriņš notika 2013. gada 14. jūnijā, kad balsojums jau bija noslēdzies, tad tradicionāli par 106. sezonas pēdējo jauniestudējumu balsojums notiek šogad.

Jau rīt, 17. jūnijā, savu vērtējumu par sezonu izteiks arī teātra kritiķi un eksperti, Eduarda Smiļģa Teātra muzeja dārzā paziņojot šīs sezonas „Spēlmaņu nakts” nominācijas.

Atgādinām, ka par skatītāju visaugstāk novērtēto jauniestudējumu pagājušajā sezonā kļuva „Stavangera” (Pulp People) pēc M. Krapivinas lugas motīviem režisora Konstantīna Bogomolova režijā. Par labāko aktrisi skatītāji atzinuši Inesi Kučinsku (Sāra Kalmane izrādē “Atsaldētais”; Filumena Marturano izrādē “Filumena Marturano”), par labāko Aktieri – Egonu Dombrovski (Haims Šermans izrādē „Atsaldētais” un Domeniko Soriano izrādē “Filumena Marturano”), par labāko aktrisi otrā plāna lomā tika atzīta Everita Pjata (Melnā Stjuarte izrādē „Stavangera” (Pulp People) un Kate izrādē „Gogolmogols”; Diāna izrādē „Filumena Marturano”; Jauna un eleganta dāma izrādē „Lukrēcija Bordžija”). Bet par labāko aktieri otrā plāna lomā atzina Gati Maliku (Sergejs Petrovičs izrādē „Stavangera” (Pulp People); Marķīzs Padetruā izrādē „Pelnrušķīte”; Avigdors Bruks izrādē „Atsaldētais”; Umberto izrādē „Filumena Marturano”; Džepo Livereto izrādē „Lukrēcija Bordžija”).