Ceturtdien,15.martā, Liepājas mākslas vidusskolas jaunajā zālē notiks seminārs „Radošums izglītības sistēmā”, bet 16.martā – seminārs par vidi un dizainu.

15. martā pulksten 10 plānota jaunās zāles „Starp ezeru un jūru” atklāšana, kurai sekos Liepājas Mākslas vidusskolas audzēkņu darbu izstādes atklāšana. Pēc tam darba kārtībā ir seminārs „Radošums izglītības sistēmā”.

Tā mērķis ir veicināt izpratni par ilgtspējīgas attīstības ietvara lomu izglītībā un izglītības lomu ilgtspējīgai attīstībai, iepazīt jauna ceļa meklējumus, dažādas radošuma izpausmes un iezīmēt vietējos risinājumus un iespējas radošumam izglītības sistēmā.
Uz semināru aicināti izglītības un pašvaldības iestāžu darbinieki, radošo industriju nozares pārstāvji, radošo industriju programmu studenti un citi interesenti.

Seminārā vadīs Dr.geogr. Kristīne Āboliņa, Latvijas Universitātes Ģeogrāfijas un zemes zinātņu fakultātes docente.

Savukārt piektdien, 16.martā, jaunajā zālē notiks seminārs par vidi un dizainu. Tajā par tematu „Laikmetīgā vide” runās arhitekte Ieva Zībārte; bet par „Pilnu dizaina ciklu” – Latvijas Mākslas akadēmijas doktorantes Gita Straustiņa un Aija Freimane.

Semināri tiek rīkoti Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas projekta „Development of joint strategy and cooperation network for promotion of creative industries”, LLIII-194” ietvaros.