Piektdien atzīmēta Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas 95. gadadiena, kad vienkopus pulcējās vairāk kā 400 absolventi no visas Latvijas, kā arī pašreizējie pedagogi un audzēkņi.

Pirms absolventu saviesīgā pasākuma – salidojuma, koncertzālē "Lielais dzintars" notika svētku koncerts, kurā vienkopus satikās izcilākie mūzikas skolas absolventi, lieliskie Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas (LMMDV) skolotāji un talantīgākie audzēkņi. Starp aptuveni 50 skolas tagadējiem skolotājiem, kuri apmeklēja svētku sarīkojumu, lielākā daļa arī ir skolas absolventi.

Pasākumu apmeklēja un koncertā piedalījās arī tādi pazīstami absolventi kā Ivars Bezprozvanovs, Jurijs Savkins, Anrijs Ivanovskis, Laura Teivāne, Matīss Eisaks, Aivars Hermanis, Igo, Zigfrīds Muktupāvels, Ainars Virga, Ance Krauze, Andris Ērglis un citi.

"Liels paldies ikvienam pedagogam, absolventam, audzēknim un visiem pārējiem, kas palīdzēja šos svētkus padarīt neatkārtojamus un atmiņā paliekošus. Paldies ikvienam par vērtīgām dāvanām, kuras saņēmām jubilejas pasākumā. Liepājas Speciālās ekonomiskās zonas pārvaldes dāvinājums 320 eiro apmērā nošu materiālu iegādei noderēs ikdienas darbā gan pedagogiem, gan audzēkņiem. Paldies arī Liepājas domei par skaisto gleznu, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijai un visiem, kas atrada laiku būt kopā šajā skaistajā jubilejas pasākumā," pateicību izsaka LMMDV direktore Inga Auziņa.

Emiļa Melngaiļa mūzikas vidusskola ir pašreizējās Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskolas struktūrvienība. Pirms 95 gadiem Ādolfa Ābeles vadībā tika dibināta Liepājas Tautas konservatorija, tagadējā Liepājas Mūzikas, mākslas un dizaina vidusskola, savukārt 23 gadus vēlāk – 1945.gadā pārmaiņu rezultātā skolai piešķirts mūzikas vidusskolas statuss Valda Vikmaņa vadībā, bet 1954. gadā tā ieguva Emiļa Melngaiļa vārdu.

Laika gaitā Emiļa Melngaiļa Liepājas mūzikas vidusskolas absolventi ir kļuvuši par pedagogiem, komponistiem, mūziķiem gan akadēmiskās, gan populārās mūzikas žanros, kā arī kultūras dzīves organizatoriem, iestādes vadītājiem u.c. profesiju pārstāvjiem.