10.septembrī pulksten 17 pie dzejnieces Mirdzas Ķempes pieminekļa (skvērā Peldu un Ūliha ielu krustojumā) notiks svinīga „Dzejas dienu 2014” atklāšana.

No 10. līdz 18.septembrim liepājnieki un Liepājas viesi, visi, kuriem mīļa un tuva dzeja, aicināti piedalīties dzejas dienu pasākumos.

Šogad Dzejas dienu moto ir dzejnieka Jāņa Petera vārdi „Šajā mūžīgā pieprasītgrēkā pats galvenais spēks ir vārds”. Dzejas un literatūras laiks Liepājā solās būt saturiski daudzveidīgs un spilgts, piedāvājot sarīkojumus dažādām gaumēm un vecumiem.

Pēc Dzejas dienu atklāšanas 10.septembrī pulksten 17 pie dzejnieces Mirdzas Ķempes pieminekļa pirmais Dzejas dienu pasākums – Dzejas rīts Liepājas skolās notiks 10.septembrī pulksten 10.

Skolēniem īpašu muzikālu dzejas programmu „Grēcinieka lūgšana” – Jānis Peters dzejā un dziesmā – sagatavojusi aktrise Sigita Jevgļevska un ģitārists Māris Kupčs. Dzejas rīti skolās notiks arī 11.un 12.septembrī pulksten 10.

10.septembrī pulksten19 viesnīcas „Promenāde” Hika spīķerī liepājniekus un Liepājas viesus gaida tikšanās prieks ar Ojāra Vācieša dzeju sarīkojumā „Klavierkoncerts…”. Dziļi un patiesi ir Jāņa Petera vārdi par Ojāru Vācieti – „Liels dzejnieks ir kultūras kristāls. Mums tāds ir. Kā asara. Kā sveķis. Kā izlauzies avots.”

Ojāra Vācieša dzeju lasīs Dailes teātra aktieris Juris Bartkevičs, par muzikālo gaisotni gādās pianists Normunds Kalniņš.