Piektdien, 10.aprīlī, mākslinieki un Liepājas Universitātes mācībspēki Inta Klāsone un Andris Millers aicina uz kopizstādes "Vizuālā terapija bez diagnozes" atklāšanu.

Tā sāksies pulksten 17 Liepājas muzeja ekspozīcijā "Liepāja okupāciju režīmos" K. Ukstiņa ielā 7/9

Kopizstādē Andris Millers rāda figurālus pasteļu zīmējumus, akvareļus, kā arī radošus eksperimentus grafikas tehnikā. Inta Klāsone izstādē piedāvā vairākus pēdējos gados tapušus darbus. Māksliniece strādā jauktā tehnikā, izmantojot kaligrāfiju, akvareli, pasteli. Darbi "Es jau nāku..." un "Saskaņa" ir vizuāls vēstījums par līdzās esošo un cerībām.

Liepājas Universitātes Humanitāro un mākslas zinātņu fakultātes prodekāne Inta Klāsone vidējo mākslas izglītību ieguvusi Liepājas Lietišķās Mākslas vidusskolā, studijas turpinājusi Sanktpēterburgā (Krievija) A. I. Hercena Valsts pedagoģijas universitātes mākslinieciskās grafikas fakultātē.

Intas Klāsones darbība mākslā ir saistīta ar dalību starptautiskos simpozijos, plenēros un festivālos Latvijā un ārvalstīs. Māksliniecei ir notikušas vairākas personālizstādes Ventspilī, Rucavā, Grobiņā, Aizputē, Kalētos, Priekulē. Kopā ar kolēģiem Inta Klāsone ir piedalījusies grupu izstādēs Kauņā, Šauļos, Ventspilī, Alūksnē, Kuldīgā, Rucavā, Liepājā. Vairāki mākslinieces darbi atrodas privātās kolekcijās Latvijā, Lietuvā, Zviedrijā, Anglijā.

Tā kā mākslinieces darbs ir saistīts ar studentiem Liepājas Universitātē, tad eksperimentālai pašizpausmei mākslas jomā ar līnijām un krāsām galvenokārt laiku var veltīt vasarā, kad māksliniekiem ir plenēru laiks un pedagogiem atvaļinājumu laiks.

Mākslinieks Andris Millers mākslas izglītības ceļu sāka Liepājas Lietišķajā mākslas vidusskolā, kuru absolvēja 1974.gadā. Vēlāk mākslinieks ieguva tēlotājmākslas un rasēšanas skolotāja diplomu Latvijas Mākslas akadēmijā. 2003.gadā Andris Millers Latvijas Mākslas akadēmijā ieguva Humanitāro zinātņu maģistra grādu mākslā. Liepājas un Latvijas mākslas dzīvē Andris Millers aktīvi iesaistījies kopš 1986.gada, būdams vēl tikai Latvijas Mākslas akadēmijas students.

Jau studiju laikā Latvijas Mākslas akadēmijā, Andris Millers pievērsies skolotāja darbam. Šobrīd gleznotājs ir lektors Liepājas Universitātes Mākslas un dizaina katedrā, taču viņš pasniedzis zīmēšanu, gleznošanu un citus mācību priekšmetus arī Liepājas Lietišķās mākslas koledžā un Rudbāržu speciālajā internātskolā.

Gleznotājs aktīvi piedalās dažādos mākslas plenēros un simpozijos. Vairāki Andra Millera darbi atrodas privātkolekcijās Latvijā, Polijā, Kanādā, ASV.

Izstāde skatāma līdz 3.maijam. Ieeja bez maksas.