"Vīna Studijā" Elizabetes ielā, Rīgā atklāta mākslas izstāde "30/70", kuras autors ir Uldis Pīlēns, uzņēmējs, arhitekts un mākslas kolekcionārs.

Pirms kāda laika savā intervijā Arterritory.com autors atzina: "Manā arhitekta izglītības procesā ietilpa arī arhitektūras un mākslas vēsture. Tādējādi manas attiecības ar mākslas pasauli nav tikai emocionālas, tām ir arī fundamentāls pamats, kas ielikts gan studējot Latvijā, gan arī Vācijā. Manu mākslas gaumi, neapšaubāmi, jau agrīni ir veidojušas īpašas attiecības ar tādiem man tīkamiem posmiem arhitektūras un mākslas vēsturē kā Bauhaus, 20. gadsimta 20. gadu modernisms un paralēlās pēcrevolūcijas laika parādības Krievijā – krievu konceptuālisms, konstruktīvisms un kinētiskā māksla, kur arhitektūra saaug ar jēdzieniem dizains un māksla. Tādējādi mans mākslas skatpunkta pamats ir izveidojies jau ļoti agrīni. (..) Esmu arī sapratis, ka latviešu mākslā būtiska ir estētiskā sastāvdaļa."

Izstādes atklāšanas sarunās Uldis Pīlēns pastāstīja, ka redzamie darbi ir viņa meditācija, raksta Arterritory.com. Tapuši akrila tehnikā, ar lielāko veikalā "Depo" rodamo špakteļa lāpstiņu un uz virtuves galda. Absolūtā prāta atbrīvotībā. Tie nav izrēķināti, izdomāti un tajos nevajag meklēt konkrētību. Vienlaikus tā ir arī Ulda Pīlēna atgriešanās mākslā pēc 35 gadu pārtraukuma. "Līdzīgi kā ar šampanieti, sakratot vienā mirklī korķis eksplodē. Un acīmredzot manī šis mirklis bija pienācis."

Izstāde skatāma līdz nākamā gada februārim.