Liepājas teātrī tapis jauniestudējums ar daudznozīmīgu nosaukumu „Gogolmogols”. Iestudējumu, kas nosaukts par sadzīvisku traģikomēdiju, režisors raksturo īsi: olu kultenis.

„Olu kultenis”, ko uz Liepājas teātra skatuves kuļ Regnārs Vaivars, ļaus piedzīvot varbūt pat vairāk vizuālu pārsteigumu, nekā nesen iestudētā bērnu izrāde „Pelnrušķīte”.

Savi neapšaubāmi nopelni tajā ir gan scenogrāfam Aigaram Ozoliņam, gan gaismu māksliniekam Mārtiņam Feldmanim.

Lai gan „Gogolmogola” pirmsākumi saistīti ar krievu klasiķa Nikolaja Gogoļa slaveno stāstu „Vijs”, ko ukraiņu dramaturģe Natālija Vorožbita pārvērtusi lugā, režisors izlēmis, ka notikumiem izrādē jārisinās tepat, Kurzemē.

Gan vide, gan cilvēki, kas redzami uz skatuves, nav no pievilcīgākajiem, tie ir tieši tik skarbi, cik šodienas Kurzemes lauku dzīves realitāte. Vienlaikus atmosfēra uz skatuves ir arī noslēpumaina un nedaudz mistiska – drīzāk kā nakts murgs, nekā sapnis.

Teātris iestudējumam devis apzīmējumu „sadzīviska traģikomēdija”, un, tas, ar ko skatītājam nāksies sastapties, tik tiešām būs gan smieklīgs, gan traģisks.

Regnārs Vaivars Liepājas teātrī kā režisors strādā pirmoreiz, pirms daudziem gadiem liepājnieki viņu redzēju uz skatuves citā – aktiera – ampluā iestudējumā, ko bija veidojis Juris Bartkevičs.

„Gogolmogolu” uz skatuves „kuls” Kaspars Kārkliņš, Viktors Ellers, Sandis Pēcis, Egons Dombrovskis, Armands Kaušelis, Edgars Pujāts, Everita Pjata, Agnese Jēkabsone, Inese Kučinska un Anita Kvāla.

Kopā ar režisoru, scenogrāfs un gaismu mākslinieku radošajā komandā iekļāvusies arī kostīmu māksliniece Anta Priedīte.

Pirmizrāde 9.novembrī. Pēc tam izrādi būs iespējams noskatīties 10. un 25. novembrī, kā arī 14. decembrī.