Modes vēsturnieka Aleksandra Vasiļjeva izstāde "Kūrorts. Mode. Liepāja", kas šīs nedēļas nogale tiks atklāta Liepājas muzejā, būs pasaules pirmizrāde.

To intervijā "Rietumu radio" sacīja Liepājas muzeja direktore Dace Kārkla, raksta aģentūra LETA.

Kūrorta modes tērpi ir viena no jaunākajām Vasiļjeva kolekcijām, ko modes vēsturnieks sāka mērķtiecīgi veidot pirms gada, speciāli izstādei Liepājas muzejā iepērkot tērpus un aksesuārus Eiropas izsoļu namos.

"Mēs esam iekarojuši Vasiļjeva uzticību, tādēļ viņš vēlējās šogad atgriezties un veidot šādu izstādi tieši Liepājā," sacīja Liepājas muzeja direktore.

Izstādē tiks izmantoti aptuveni 100 manekenu, un kopējais eksponātu skaits sasniegs 500, sacīja Kārkla. Kūrorts Liepājā pastāvēja aptuveni 185 gadus, bet izstādē tiks izrādīti eksponāti no 1850.gada līdz apmēram 1970.gadam.

"Liepājā kūrorts bija ļoti populārs, jo uz Liepāju 19.gadsimtā bieži brauca atpūsties imperatoru ģimenes un arī paši imperatori, tādēļ šeit ieradās daudzi aristokrāti un citi ietekmīgi cilvēki no Krievijas, tādēļ apģērbi un aksesuāri bija stilīgi un moderni," norāda muzeja direktore.

Izstāde Liepājas muzejā, Kūrmājas prospektā 6/8, būs apskatāma līdz 28.augustam.